Сформирани са три комисии за описване на щетите по инфраструктурата в столичните райони „Витоша“, „Нови Искър“ и „Кремиковци“

наводнение-в-софия

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са сформирани три комисии за описване на щетите по публичната инфраструктура в трите най-засегнати района след поройните дъждове – районите „Витоша“, „Нови Искър“ и „Кремиковци“, съобщиха за БТА от пресцентъра на Столичната община.

В комисиите влизат екипи от щаба на Столичната община с участието на районните администрации. Веднага след огледите ще започне възстановяването на публичната инфраструктура, посочват от Столичната община.

Извършват се огледи на пораженията по частни имоти, организирани от районните кметове. В кварталите „Драгалевци“ и „Симеоново“ продължава почистването на наноси с помощта на техника.

Ситуацията в засегнатите райони от обилните валежи, които започнаха на територията на Столичната община вечерта на 15 май и продължиха няколко дни, е овладяна и се нормализира. По данни на Националния институт по метрология и хидрология падналият дъжд е между 40 и 70 литра на кв. м до полунощ на 15 юни в различните райони на София.

Вчера екипи на Столичната община и пожарната отводняваха завирявания, наводнени дворове, мазета, почистваха наноси, паднали клони и дървета. В дейностите се включиха и доброволци от Доброволното формирование на Столичната община. На терен са се отзовали и кметовете на районите „Нови Искър“ Даниела Райчева, „Кремиковци“ Лилия Донкова и „Витоша“ Теодор Петков.