Съдът освободи Андре Токев под парична гаранция /видео/

arest-andre-tokev
Кадър: NOVA

3000 лв. гаранция определи Софийският районен съд за свободата на Андре Токев. Токев беше задържан през уикенда заради шофиране в нетрезво състояние на Околовръстното шосе в София.

Тестът с дрегер му е показал 1,9 промила алкохол. По-късно кръвната проба е отчела 1,7 промила.

По данни на прокуратурата, Токев е бил задържан по време на изпитателен срок по присъда пак за шофиране в нетрезво състояние.

По информация на „Блиц“, преди две години водещият на „Мастър шеф“ се сблъсква със закона. На 13 август 2019 Токев шофирал своя бял пикап във Варна, когато за проверка го спрели полицаи от местното 5-о РУ. Дрегерът отчел, че е употребил алкохол. Шеф готвачът отишъл за кръвна експертиза и тя удостоверила 1,6 промила алкохол в кръвта. Тъй като по закон това е престъпление, две седмици по-късно популярният кулинар сключил споразумение с районната прокуратура във Варна.

Признавайки се за виновен, получил 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Взели му и книжката за 4 месеца. Тогава този случай не се разгласява, в някои сайтове се появява информацията, че Токев е катастрофирал, което не отговаря на истината.

По-рано днес във фейсбук групата „Катастрофи в София“ излязоха кадри, заснети минути преди шеф Андре Токев да бъде спрян и арестуван за шофиране в нетрезво състояние.