Пускат движението по новия участък от бул. „Каблешков“, затварят кръстовището с ул.“Луи Айер“

maski-v-gradski-transport

От днес се отваря за движение северното платно на бул.“Тодор Каблешков“ от ул.„Костенски водопад“ до ул.“Кирил Ботев“ и бул.“България“. От утре се променя организацията на движение, като се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с ул. „Луи Айер“.

По настояване на кмета Фандъкова се осигурява заместващ автобус за обслужване на живеещите в източната част на квартала. Започват строителни работи в кръстовището на бул.“Тодор Каблешков“ и ул.“Луи Айер“. За движение се отварят улиците “Делян Белишки“ и “Шарл Шампо“ като обходни алтернативни улици за движение в района. Заместващият бус ще осъществява връзка от обръщателното колело автобус 65 до обръщателното колело на бул.“Т.Каблешков“.

Тази организация на движение ще продължи около месец, посочи инж.Джоргов. Работи се поетапно, за да се осигури достъп до жилищните квартали от двете страни на булеварда.

Работи се по отчуждителните процедури, за да може да продължим следващата година с изграждането на бул.“Тодор Каблешков“ от „Луи Айер“ към бул.“Черни връх“ и в същото време за продължението на „Филип Кутев“ до „Симеоновско шосе“.

След приключване на изграждането на целия булевард ще се изградят и трамвайните линии по резервираното трасе.

Кметът Фандъкова посочи също, че към момента се изпълняват строителните работи на ул.“Николай Коперник“, подземната инфраструктура по ул.“Цар Иван Шишман“, бул. „Цар Борис III“. Очаква се разрешение за строеж за работа по ул.“Първа българска армия“.

В процедура по избор на изпълнител са изграждането на „Чепинско шосе“, кръгово кръстовище на „Климент Охридски“ и бул.„Ляпчев“ и други, както и на 8 квартални улици, една от които е ул.“Флора“, която е важна за новата детска градина в „Манастирски ливади – изток“. Допълнителна информация за временната организация на движението във връзка с реконструкция на ул. „Тодор Каблешков“.

От 12.06.2021 г. до 02.07.2021 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по ул.„Тодор Каблешков“ в участъка от ул. „Деян Белишки“до ул. „Майор Павел Павлов“ и през кръстовище ул. „Тодор Каблешков“ – ул. „Луи Айер“. От 12.06.2021 г. до 02.07.2021 г. /включително/ се скъсяват маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 в посока кв. „Манастирски ливади“ до обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“, за тролейбусни линии №№ 7 и 8 и автобусни линии №№ 73, 76 и 204.

Осигурява допълнителен автобус, който ще превозва пътниците от обръщателното колело на ул.“Тодор Каблешков“ до Началната спирка за маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 е спирка с код 0600 „Ж.к. Гоце Делчев“, разположена в обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“.

Разкрива се временна крайна спирка, със статут на двойна спирка, за автобусни линии № 65 и 74 на ул. „Тодор Каблешков“ преди обръщателното колело в посока ул. „Луи Айер“. Закриват се спирки: – с кодове 0598 и 0601 „Ул. Тодор Каблешков“; – с кодове 2034 и 2035 „Ул. Луи Айер“; – с кодове 0867 „Кв. Манастирски ливади“.

На 12 юни 2021г., събота, се отваря за движение северното платно на бул.“Тодор Каблешков“ от ул.„Костенски водопад“ до ул.“Кирил Ботев“ и бул.“България“.

От 12 юни до 2 юли тази година се променя организацията на движение в района, като се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Тодор Каблешков“ в участъка от ул. „Деян Белишки“до ул. „Майор Павел Павлов“ и през кръстовище ул. „Тодор Каблешков“ – ул. „Луи Айер“.

Обходното движение е по улиците “Делян Белишки“ и “Шарл Шампо“.

Скъсяват се маршрутите на автобусни линии 65 и 74, в посока кв. „Манастирски ливади“. Тролейбусни линии 7 и 8, както и автобусни линии 73, 76 и 204 се движат до обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“.

Начална спирка за маршрутите на автобусни линии 65 и 74 е с код 0600 „Ж.к. Гоце Делчев“, разположена в обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“.

Разкрива се временна крайна спирка 0599 „Ж.к. Гоце Делчев“, със статут на двойна спирка, за автобусни линии 65, 73, 74, 76 и 204 и тролейбусни линии 7 и 8 на ул. „Тодор Каблешков“ преди обръщателното колело в посока ул. „Луи Айер“.

За маршрутите на автобусни линии 65 и 74 се закриват спирки:- „Ул. Тодор Каблешков“;- „Ул. Луи Айер“;- „Кв. Манастирски ливади“.

Разкрива се временна автобусна линия № 65А. Абонаментните карти за пътуване по автобусни линии №№ 65 и 74, както и картите за еднократно пътуване, валидирани в автобусни линии 65 и 74 важат за пътуване по временната автобусна линия № 65А.