Етажни собствености могат да кандидатстват за по-хубави градинки пред блока

laleta
Снимка: Pixabay

Столична община дава пейки, беседки, кашпи и зеленина – фиданки и цветя

Кандидатстването с проекти за облагородяване на междублокови пространства или градинки в столицата започна. От Столична община обявиха, че по програма “Зелена София” могат да участват етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и читалища, регистрирани по Закона за читалищата.

Идеята е с общи усилия градинките да станат по-зелени, уютни и красиви. От старта на “Зелена София” през 2011 г. до момента по програмата са благоустроени 1284 междублокови пространства и локални градини в София.

Бенефициентите по нея получават предоставени от Столична община: посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт – тротоарни плочки, бордюри и др. и с доброволен труд имат свободата да облагородят зелената площ, която е била одобрена по проекта, с който са кандидатствали.
Крайният срок за подаване на проектите в деловодствата на районната администрация, на чиято територия ще се изпълнява проектът, е до 17,00 ч. на 8 юли 2021 г.

Правилата на Програмата и насоките за кандидатстване, както и формулярите на необходимите за кандидатстването документи могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Столична община.
Класирането по първи и втори етап е 18 юли, а до 9 август ще бъде проведен третият краен етап.