Предизборно асфалтиране в Драгалевци взриви мрежата

nenko-balkanski

Куриозно асфалтиране в „елитния“ столичен квартал „ Драгалевци “ обиколи социалните мрежи и провокира подигравателни мнения. Върху улица „ Ненко Балкански “ асфалт е положен единствено в двата края на трасето, а настилката е като коловози за гумите на някое транспортно средство.

Двама служащи минаваха е с една кофа изливаха „ релсите “, сподели живущ наблизо гражданин.

„ 30 години по-късно на нашата улица има свеж асфалт “, споделя Радо Радулов

Естествено, шокиращата пътностроителна мисъл на поредния инженерен гении предизвика бурна реакция в мрежата:

Улицата Ненко Балкански, изпълнението…Ганьо Балкански“, гласи един от тях. 

„Смешно е въпреки, че е трагично“, гласи друг. 

„Гениално изпълнение, какъв живопис, вече и рисуват с асфалт. Предполагам са направили изследване за междуосието на колите преминаващи по тази улица и са сметнали, че няма нужда да правят цялостно асфалтиране.

Така намалят вредните емисии от асфалтополагащата техника а ползите от по-ниското тегло в тази точка на Земната повърхност са дори още по-големи. Общо взето Галилей, Да Винчи и Микеланджело зедно биха се преклонили пред това изкуство“, пише трети.  

„Вело алея. Двупосочна“, смее се четвърти.

„Завист!  гениално. Нямаше да се сетя“, коментира друг. 

Сред догатките е, че това е „ асфалтово жп трасе за коли “, „ Двупосочно придвижване за колела “ и други.

От „Спаси София“ кръстиха снимката:

Управлението на София в една снимка!

Така е „ремонтирана“ ул. Ненко Балкански в елитния квартал Драгалевци – район с едни от най-високите данъци, но явно и район, в който явно не може да се асфалтира като хората и едно сокаче. Интересно е на коя от двете програми на ГЕРБ е резултат това изпълнение – на „Влизаме в кварталите“ или „Въвеждаме стандарти за строителство“?

След две седмици има избори. Избор за това дали се примиряваме това да бъде европейската ни столица, или ще се борим за нещо повече от две бразди хвърлен асфалт.