Последно: Няма да намаляват работното време на транспорта. Затварят коледния базар в 20 ч.

коледен-базар

Работното време на градския транспорт в София няма да бъде намалявано и ще се движи по зимните разписания. Това реши на днешното си заседание Софийският оперативен щаб, съобщиха от Столична община. Преди дни от Центъра за градска мобилност предложиха работното време на градския транспорт да се намали до 22 часа, както беше през пролетта, заради въвеждането на новите мерки срещу COVID-19.

На заседанието стана ясно, че продължава и засиленият контрол от страна на столичната полиция и ЦГМ за спазване на мерките, като носене на маски в превозните средства и станциите на метрото. Поради констатирани нарушения, свързани с неспазването на мерките, като консумация на място и неспазване на дистанция бе взето решение работното време на Коледния пазар да се намали до 20 часа.

Софийският оперативен щаб разгледа и искания за провеждане на други събития на открито. То се допуска само при гарантирано отстояние между щандове и ще се разрешава само продажбата на пакетирани хранителни стоки. Засилените проверки на търговските обекти ще продължат. С цел да не се допусне струпване на хора, светлините на Коледната елха ще бъдат запалени на 1 декември без концертна програма.