Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

zaedno-v-chas

120 км с колело, 5 км тичане с куче, каране на ролери, фитнес активности и изкачване на пирински връх са само част от спортните провокации на популярни личности в благотворителното събитие “Предизвикай се с кауза” на фондация “Заедно в час”

Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Георги Златарев, Валентина Каролева, Яна Титова и Ники Илиев
са част от популярните лица, които тази пролет ще се провокират със спортно предизвикателство с
благотворителна кауза. Всички те са посланици на “Предизвикай се с кауза” – едно нестандартно спортно
събитие, което ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света.
Целта на събитието е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е
ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно
предизвикателство. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на
различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в
маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София”, детска градина „Веселото Гардже“, CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.
“Предизвикай се с кауза” е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа
подготовка. Всички, желаещи да се включат, трябва да се регистрират предварително на сайта на събитието
www.zaednovchas.bg/sport и да попълнят кратък формуляр. В регистрационната форма участниците избират
от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. След това остава
само да изпълнят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.
Предизвикателствата на актьорите
Актьорите посланици на “Предизвикай се с кауза” са избрали разнообразни спортни категории. Сред тях се
открояват велоентусиастите Георги Златарев и Алек Алексиев. Първият ще измине с велосипед разстоянието от
София до Шипка на 30 май, а вторият 120 км до дестинация, която още е тайна.
“Станах посланик на “Предизвикай се с кауза”, защото е прекрасен начин да развиеш себе си (едно от най-
важните неща), докато помагаш на другите (друго от най-важните неща).

Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Георги Златарев, Валентина Каролева, Яна Титова и Ники Илиев са част от популярните лица, които тази пролет ще се провокират със спортно предизвикателство с благотворителна кауза. Всички те са посланици на “Предизвикай се с кауза” – едно нестандартно спортно събитие, което ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света.

Целта на събитието е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София”, детска градина „Веселото Гардже“, CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.

“Предизвикай се с кауза” е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, желаещи да се включат, трябва да се регистрират предварително на сайта на събитието www.zaednovchas.bg/sport  и да попълнят кратък формуляр. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.

Предизвикателствата на актьорите

Актьорите посланици на “Предизвикай се с кауза” са избрали разнообразни спортни категории. Сред тях се открояват велоентусиастите Георги Златарев и Алек Алексиев. Първият ще измине с велосипед разстоянието от София до Шипка на 30 май, а вторият 120 км до дестинация, която още е тайна.

“Станах посланик на “Предизвикай се с кауза”, защото е прекрасен начин да развиеш себе си (едно от най-важните неща), докато помагаш на другите (друго от най-важните неща).

Образованието е най, най-важното нещо за децата! След здравето, разбира се. Нищо не е по-важно за една държава, от това да има деца с широта на мислене, с интелект, със знания, със способност да се учат и развиват”, споделя Георги Златарев за мотивацията си да измине над 220 км с колело.

Актрисата Валентина Каролева си е поставила фитнес предизвикателство с различни упражнения,а Яна Титова ще прави 108 слънчеви поздрава. И двете вече усилено тренират, като споделят напредъка си в instagram. Дария Симеонова ще заложи на бягане, а актьорът и режисьор Ники Илиев ще се подготвя да тича 5 км заедно с кучето си.

Посланици и от спорта

Познати лица от спорта също подкрепят инициативата и ще влязат в различни от познатите роли – сноубордистката Александра Жекова ще изкачва пирински връх, а ултрамаратонецът Краси Георгиев ще сложи ролери и ще навърта километри с още ентусиасти на градските кънки. С предизвикателства ще се включат още гимнастикът Йордан Йовчев, бившият волейболист Любо Ганев, боксьорът Кубрат Пулев, йога учителката Нина Сотирова, фитнес инструкторката Инес Субашка и сърфистките Мария Кинкина и Илияна Стоилова. Спортният репортер на bTV Димитър Тасев пък ще провокира своите колеги от спортна редакция с лекоатлетически упражнения. Телевизията е медиен партньор на инициативата заедно със сайтовете Майко мила, Под моста, Обекти, Новите родители, Лицата на града, Програмата, Go Guide, My Sofia, YouthHub, sCool media, Списание 360, Списание 8 и НПО порталът.

Каузата на “Предизвикай се с кауза”

Фондация “Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването” е популярната програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа и възможности за кариерно развитие като учители. Новата програма на фондацията “Училища за пример”, която стартира през 2020, е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

 “Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.