Пиян бивш капитан на кораб удари шест коли /видео/

katastrofa-v-sofia

Мъж на 69 години, на когото наскоро са отнети книжката и са свалени номерата на колата, удари вчера около 13 ч. шест автомобила на паркинг в столичния квартал „Гоце Делчев“. Виновният водач изкарал колата си от гаража, но ударил два автомобила.

След това забил колата си в собствения си гараж. Последвало излизане с висока скорост на заден ход и удар в още няколко автомобила. Тест на място с „Дрегер“ показал 1.8 промила алкохол. Предизвикалият инцидентът шофьор е откаран с линейка в болница за взимане на кръвна проба и преглед, след което е задържан за 24 часа.

Пристигналият на място екип на полицията го е задържал. По случая е образувано досъдебно производство, предаде БНР.

Установено е, че в момента водачът е без шофьорска книжка, тя му е била отнета по повод друго престъпление.

„Вчера към 13:10 ч. паркирах автомобила в паркинга. Слизайки от него, се чуваха страшни форсажи от въпросния гараж. Колата излетя със страшна сила от гаража и удари няколко коли“, обясни очевидец на инцидента. „

„Разбрах, че някога е бил капитан на кораб, явно вълнението от годините му е дошло повече“, добави Павел Василев, чийто автомобил е пострадал“.

Той допълни, че малко след инцидента са минали деца, които са отишли в двора на близкото училище и за щастие се е разминало без жертви.