Първи сняг на Витоша. Очакват се още валежи

snag-na-vitosha-cherni-vrah
Снимка: Заслон Черни връх/Фейсбук

Заваля сняг на най-високия връх във Витоша – „Черни връх“. Във Фейсбук страницата на заслона публикуваха снимки от снежната покривка по билото на Витоша на надморска височина от 2290 м.

От НИМХ заявиха по-рано тази седмица, че след 20-ти ноември се очакват валежи от сняг в планините над 1500 метра височина. 

В началото на месеца, Йорданка Фандъкова съобщи че общо 260 са снегопочистващите машини, големи и малки камиони, които ще се грижат за добрата пътна мрежа през зимата. 

При прогноза за снеговалеж най-малко два часа преди това трябва да има машини на 67 точки в града, за да могат да реагират при необходимост за обработки.

От Столичния инспекторат проверяват наличната техника, наличните соли, както и списъците с шофьори и персонал. Организацията е създадена, дейността се контролира от столичния инспектора, а също така има и технически контрол чрез GPS-системите.

Към този момент проверките показват, че има налична техника, работници и соли, каза още Фандъкова. Тя отбеляза, че от фирмите се изисква 30 процента повече персонал, отколкото е необходим за тази техника. Така кметът коментира подготовката на фирмите за ситуация на разпространение на Covid-19 сред служителите.