От днес контрольорите не продават билети и ще глобяват нередовни пътници

izvanredno-polozenie

От днес контрольорите не продават билети и извършват контрол по редовността на пътниците. Всички, които се качват, трябва да имат редовен превозен документ. През последните два месеца в градския транспорт беше преустановена продажбата на билети от шофьорите.

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев прогнозира, че случаи на нередовни пътници ще има в първите дни след възобновяването на същинската дейност. „Ще бъдем толерантни, за да може народът да възстанови навиците си. Задължителното условие за пътуване е предпазна маска и превозен документ”, обясни още той, пред NOVA.

Климатиците в градския транспорт засега няма да работят. Предстои обаче съвсем скоро да бъде възстановена продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт. 

Ето и съобщението от Центъра за градска мобилност:

Преодоляване на разпространението на КОВИД-19 изисква спазването на мерки в градския транспорт. Благодарим на всички, които полагат усилия за това и напомняме задължителните решения на общинския щаб и заповедта на кмета на Столичната община:
Водачите продължават да не продават билети и кабините им остават изолирани
Качването и слизането през първата врата не е разрешено
В превозните средства, съобразно тяхната техническа възможност, ще се пуска климатик при температурата над 25 градуса. Но при температура под 25 градуса те няма да работят с цел ограничаване разпространението на вируси.
От понеделник, 18 май, контрольорите вече няма да продават билети и ще изпълняват функцията си на контрол по редовността на пътниците. В този смисъл, всички пътуващи трябва предварително да са се снабдили с редовен превозен документ.
Всички каси и пунктове на ЦГМ както и на нашите търговски партньори, и онлайн приложението ни за дневни карти MPASS работят.
Всички пътници, както и контрольорите, задължително трябва да имат маски в превозните средства. На касите трябва да се спазва дистанция от 1,5 м.
Всички превозни средства, както и офиси на ЦГМ редовно се дезинфекцират.