Организация на движението във връзка със строителството на метрото

sofia-subway-konstantin-velichkov
Метростанция "Константин Величков"
От 20 април до 28 май се забранява влизането на пътни превозни средства по две пътни ленти

От 20 април до 28 май се забранява влизането на пътни превозни средства по две пътни ленти от северната страна на южното пътно платно на бул. “ Евлоги и Христо Георгиеви “ в участъка между ул. „Мизия“ и ул. „Шипка“. Движението ще се извършва в една пътна лента от южната страна на южното пътно платно на бул. “ Евлоги и Христо Георгиеви “ в същия участък.

От 29 май до 20 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. “ Евлоги и Христо Георгиеви “ в участъка между ул. „Мизия“ и ул. „Шипка“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва по временна пътна лента от северната страна на южното пътно платно на бул. “ Евлоги и Христо Георгиеви “ в същия участък.

Автобусната спирка по маршрута на линии 72, 75 и 213 с код 440 „Военна Академия“ в посока ул.“Оборище се премества след кръстовището с ул. „Шипка“.

Припомняме ви че във връзка със строителството на Метро София – ІІІ диаметър от началото на месеца до края на октомври бяха направени промени в района на бул. „Цар Борис III“.