Ограничен достъп на автомобили до Витоша през почивните дни

джип-на-витоша

Във връзка с въведените противоепидемични мерки и улесняване на достъпа на граждани до Природен парк „Витоша“ остава в сила режимът за качване с лични превозни средства до 11 ч. и след 14 ч. през почивните дни.

Заповедта се въвежда с решение на Общинския щаб след множество сигнали на граждани от миналия уикенд, когато влезе в сила промяната на чл. 28 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, с която се забранява влизането на автомобили от кв. „Бояна“ до Златните мостове и от кв. „Драгалевци“ до „Щастливеца“ в диапазона от 10 до 15 ч. в почивните дни.

Старият режим на достъп ще важи за времето на въведената противоепидемична обстановка на територията на страната. Целта е осигуряване на по-голяма физическа дистанция при пътуващите с градските автобуси до планината и предоставяне на придвижване със собствен превоз на семействата, за да се ограничи риска от заразяване с КОВИД-19 и да се предоставят условия за пълноценна почивка на повече граждани на територията на Природен парк „Витоша“.