Обявиха предстоящите ремонти на улици и булеварди в София

pesehodna-pateka-na-dondukov
Пешеходната пътека на 4 февруари сутринта

Първите ремонти започват през май

Кметът на София – Йорданка Фандъкова обяви програмата за предстоящите ремонти в столицата, част от строителен сезон 2018 г. Продължават ремонтите на около 20 булеварда и улици, цялостната реконструкция на трамвайни трасета, както и ремонти на квартални улици и тротоари. 

С настъпването на лятото започват и ремонтните дейности за отстраняване на споменатите проблеми. Програмата за строителен сезон 2018 г. е с три акцента: продължават основните ремонти на базовата инфраструктура – около 20 булеварда и улици, цялостната реконструкция на трамвайни трасета и на трето място, ремонти на квартални улици и тротоари.

Най-тежкият обект тази година, според кметицата, е цялостната реконструкция на ул. „Граф Игнатиев“. Тя предстои да започне през месец май. Първите дейности ще са по демонтажа на трамвайните линии. Тази дейност със сигурност ще повлияе на спокойствието на живущите и работещите в района, защото това са шумни дейности. При цялостната реконструкция „Софийска вода“ ще подменят и ВиК мрежата. Трамваите ще бъдат спрени за времето на ремонта и през това време ще бъде организирана временна автобусна линия.

На 1 юли ще започва подмяна на релсите на бул. „България“ при бул. „Иван Гешов“, където ще се наложи и спиране на трамвая през юли и август.
В началото на май ще започнат ремонтите на подлеза на бул. „България“ и бул. „Ив. Гешов“, който е в много лошо състояние. Поетапно предстои да се ремонтира и бул. „България“.
На 1 юли започва разширението на участъка от бул. Монтевидео“ между ул. „Боряна“ до бул. „Н. Петков“, който остана от миналата година. За 2019 г. ще остане участъка при изграждащата се метростанция от трети лъч.
От 1 юни ще се работи по довършване на разширението на бул. „Тодор Каблешков“ при кръстовището с бул. „Цар Борис III“.
След 15 юни започва преасфалтиране на бул. „Христофор Колумб“ в „Дружба“. След 15 май ще се преасфалтира и Източната тангента. В края на юли започва преасфалтиране на бул. „Васил Левски“ от Ректората до бул. „Патриарх Евтимий“.

Предстои да бъдат обявени кварталните улици за ремонт

До седмици започва работа на ул. „Филип Кутев“, където първо „Софийска вода“ ще изгради колектор и веднага след това ще започне преасфалтирането. До две седмици започва ремонта при ул. „Могилата“. Обектите, за които все още тече процедура за избор на изпълнител и няма ясни срокове са: подмяна на трамвайния път и цялостна реконструкция на ул. „Каменоделска“; ул. „Солунска“ от бул. „Хр. Ботев“ до бул. „Витоша“; бул. „Пенчо Славейков“; ул. „Цар Симеон“ от бул. „Хр. Ботев до ул. „Опълченска“; кръговото кръстовище на бул. „Кл. Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“ и за тунела към Люлин. Предстои да бъде обявена и процедурата за изграждане на бул. „Тодор Каблешков“ от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“.
Ремонтите в кварталите ще бъдат правени според предложенията на кметовете на райони и техния избор на приоритетни обекти. В момента е на финала процедурата за сключване на договори за ремонтите на 13 улици във всички райони.