Обмислят нова декларация. Този път за движение в града

deklaracia-za-dvizenie-v-grada

Ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски заплаши с ново затягане на режима за движение в България. Заради неспазването на карантината се обмисля нова мярка – декларация за движение в града и е въпрос на време да бъде въведена. 

По неговите думи към 17 часа броят на новите случаи на заболели за денонощието е 8. Всички те се намират в София. Така общият брой на заболелите с коронавирус в България достига 346. 214 души с диагноза COVID-19 са в столицата.

Според Мутафчийски излекуваните след болнично лечение са общо 14, добавяйки, че средната възраст на починалите от болестта се понижава до 66 години.Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница „Света Ана“, не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

 Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница „Света Ана“, не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

Общо 125 души са на болнично лечение, като 13 от тях са интубирани в интензивно отделение, подчерта още той.