Над 100 акта за нарушения в строителни обекти са съставили екипите на Столичния инспекторат през май

stroez-na-metroto
Снимка: Аделина Ангелова/ Столична община

От началото на май на територията на Столична община екипите на Столичен инспекторат са съставили 102 акта за нарушения в строителни обекти, информира Столичният инспекторат на интернет страницата си. 

На физически лица са съставени 40 акта, на строителни фирми – 62. Още 108 акта са в процес на изпращане за получаването им по административен път, поясняват от инспектората. 

Извършени са общо 525 проверки на строителни обекти. Екипите са установили най-голям брой нарушения в районите „Студентски“, „Витоша“, „Подуяне“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“, „Панчарево“.

Актовете са за нарушения като липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение и др., посочиха от инспектората. 

Проверките са част от ежедневната контролна дейност на екипите и основната им цел е да се предотврати замърсяване на околната среда и въздуха, информираха още от Столичния инспекторат.