Началникът на столичното Шесто РПУ буйствал в Макдоналдс

6-ru-na-mvr

Петър Василев е отстранен от длъжност, а за случая е уведомена прокуратурата

Началникът на столичното Шесто районно управление на МВР Петър Василев е бил временно отстранен от длъжност съобщи вътрешният министър Младен Маринов и директорът на СДВР Георги Хаджиев.

По информация на NOVA TV, Василев е буйствал тази нощ в заведение за бързо хранене. Инцидентът с началника на Шесто районно е станал малко след три часа след полунощ в центъра на София. Петър Василев спрял в заведение за бързо хранене и поискал да ползва тоалетната.

Охраната отказала, тъй като било затворено. Това ядосало Василев и затова той започнал да буйства.Охраната на обекта е подала сигнал до полицията. Когато полицейски екип е пристигнал на мястото на инцидента началникът на Шесто районно е направил опит да избяга с личния си автомобил, но е бил заловен на бул. „България“.
Той е отказал да му бъде направена проба за употреба на алкохол. По първоначални данни се е опитал да злоупотреби със служебното си положение.
Назначена е проверка, а материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, която да прецени дали има данни за хулиганство.