Детски център „Музейко“ беше дарен от Фондация „Америка за България“ на Столичната община

muzeiko

Научен детски център „Музейко“ беше дарен от Фондация „Америка за България“ на Столичната община.

На 27 януари (петък) от 11.00 часа в сградата на „Музейко“ на ул. „Боян Каменов“ №3 ще се извърши предаването на управлението . Кметът на София Йорданка Фандъкова ще приеме знака на „Музейко“ от Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“. На събитието ще присъстват Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столичната община в направление“ Култура, образование, спорт и младежки дейности“, Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието – София-град и временно изпълняващият длъжността директор на „Музейко“ Ия Петкова.

В края на миналата година СОС одобри приемане на дарения на материални и нематериални активи от „Музейко“ ЕООД и Фондация „Америка за България“, която създаде музея. Едноличният собственик на капитала, Фондация „Америка за България“, е взел решение „Музейко“ ЕООД да дари на Столична община Научно-образователен детски център „Музейко“ с развлекателна и обслужваща част, включително и съответните движими вещи в него.

Утре  Йорданка Фандъкова и г-жа Нанси Шилър ще се включат в един от специалните обучителни формати на „Музейко“. Гости на събитието ще са ученици от 55 СОУ „Петко Каравелов“, а темата на дискусията ще бъде „Децата и Градът“. Модератор на дискусията ще бъде доц. д-р Владимир Божилов, преподавател от Катедра „Астрономия“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който е и научен експерт към Общински културен институт Научно-образователен детски център „Музейко“.