Мобилен пункт за ваксиниране започна работа в центъра на София

mobilen-vaksinacionen-centar-avtobus
мобилен ваксинационен център

Ваксинационен пункт в автобус заработи в София. В него ще могат да се имунизират по двама души наведнъж. Пунктът е оборудван с всичко необходимо за съхранението на препаратите. Автобусът ще се мести на различни точки в столицата. Работното време на мобилния пункт е от 09.00 до 18.00 ч. като медицинските екипи са в готовност да удължат работата си и до по-късно ако има желаещи за ваксинации.

От рано тази сутрин, автобусът е разположен на площад „Александър Батенберг”, а през уикенда мобилният ваксинационен център ще се позиционира на Терминал 1 на летище София.

„Хората, които са получили първа игла на друго място, ще могат да си поставят втора игла при нас. Издаваме и сертификати за ваксиниране. Разполагаме с всички ваксини”, обясни Ангел Иванов от Столичната регионална здравна инспекция.

Столичната община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на ваксини в големите търговски обекти – моловете „Парадайс“ и „Сердика“. Инициативата е на самите търговски центрове, лекарските екипи и ваксини са от столичната РЗИ (Регионална здравна инспекция).

Така софийските мобилни пунктове за имунизиране стават седем, те ще работят в събота и неделя през юни, съобщи на сайта си Единният информационен портал, който е официален източник на информация за мерките за борба с разпространението на COVID-19 в България.