Изграждат продължението на тролей №5 от ж.к. Младост 1 до жк Младост 2

тролейбус - младост
Снимка: Транспорт за София

От 18-ти юли (сряда) Столичен електротранспорт започва строителни дейности по продължението на тролей №5 от ж.к. Младост 1 до жк Младост 2. Изграждането на това продължение е една от мерките, които Столична община предприема за един по-екологично чист и удобен градски транспорт.
Предвидените дейности са изграждане на фундаменти, стълбове и контактно-кабелна мрежа за продължаване на тролейбусна линия №5, съгласно техническата спецификация с приблизителна дължина на трасето 700 метра. Строителството на новата тролейбусна контактна мрежа ще се извърши в двете посоки, без спиране на движението на МПС и ще започне от обръщателно ухо на тролейбус №5 на бул.”Андрей Сахаров” до автобусно ухо №306 (ул.”Св.Киприян”), където ще се изгради ново тролейбусно обръщателно ухо. Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е един месец. С изграждането на това трасе ще се осъществи една по-голяма и добра свързаност между спирките на градския транспорт и различните части от жилищния квартал.
Общинското дружество „Столичен електротранспорт“ ЕАД ще изпълни продължението на трасето след като беше избрано по обявената от Столичната община поръчка с индикативен бюджет 600 хил. лева без ДДС.