Десетки сигнали до Център за градска мобилност. Столичани викат „паяка“ да разчиства неправилно паркирали коли

неправилно-паркиране

Лавина от сигнали за неправилно паркирани автомобили по основните булеварди, които затрудняват движение, е заляла Центъра за градска мобилност от началото на годината, съобщиха от дружеството.

Над 2500 са само писмените сигнали.

„Столичани категорично искат да има ред и сигурност в града ни. Тази тенденция се засилва с всеки месец и ние като Център за градска мобилност работим по различни политики, за да има такъв ред“, каза шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.

В момента се провеждат обученията и предстоят изпитите за нови служители по контрола, които ще могат да налагат фишове на нарушителите. „Подхождаме с особено внимание към този тип контрол, който е нов за ЦГМ, а и за града, като цяло, но е ефективен.“, обясни Румяна Милова, член на Съвета на директорите на дружеството. Сигнали за неправилно паркирани коли, които пречат на останалите или на обществения транспорт, често има за участъци на бул. „Симеоновско шосе“, бул. „Панчо Владигеров“, бул. „Черни връх“, булевардите „Възкресение“, „Андрей Сахаров“ и „Гоце Делчев“, както и улиците „Тодор Каблешков“, „Атанас Дуков“ и „Акад. Борис Стефанов“.

Само за периода от края на февруари до края на март на бул. „Гоце Делчев“ между булевардите „Цар Борис Трети“ и „Петко Ю. Тодоров“ са съставени 55 фиша, 37 водачи са санкционирани на място, а 42 автомобила са преместени на наказателен паркинг. В района на бул. „Възкресение“ около пазара „Красна поляна“ на и близо до спирките на обществения транспорт са наложени 35 фиша в рамките на месец.