Демонтираха незаконни детски атракциони до площадката със слончето в Борисовата градина

decki-atrakcioni-borisova-gradina
Снимка: Фейсбук/Трайчо Трайков

Демонтираха незаконни детски атракциони до площадката със слончето в Борисовата градина, написа в соцланите мрежи кметът на район „Средец Трайчо Трайков.

„След мнооого препятствия, съдебни процедури и други перипетии от всякакъв вид, днес демонтирахме незаконните детски атракциони до площадката със слончето в Борисовата градина. Красота!“, написа Трайков.

„Който не знае за какво става дума може и да не оцени събитието, а сигурно има и хора, които смятат, че си беше добре. Това е отворена тема – моите деца също са си играли там, но е имало и случаи, когато съм полагал усилия да заобиколим мястото, точно заради тях. Въпрос на гледна точка. Важното обаче е да се действа с уважение към закона и правилата – от вземането на решения за това как да изглеждат публичните пространства, през изпълнението и ежедневната работа. В случая бънджито, трамплинът, надуваемите замъци, количките и патетата са били поставени без абсолютно никакво разрешение и оцеляха дълги години, сякаш радвайки се на нечия невидима, но солидна подкрепа.

Тепърва ще се мисли дали и какво да има на освободеното място, но при всички положения ще държа да се спази законовият ред.Отново благодаря за помощта на Ivo Penev от Столичен инспекторат и се надявам, че двамата младежи, които обслужваха съоръженията ще си намерят друга подходяща работа, така и така наближава зимата“.