Цистерна разля осем тона масло в района на Сточна гара

разлято-масло

Цистерна разля масло на пътното платно и затрудни движението в центъра на София в сряда сутринта. Временно проблеми с преминаването имаше в района на кръстовището Сточна гара, участък от бул.”Данаил Николаев”, ул.”Резбарска”.

На място са изпратени екипи на дирекция Аварийна помощ и превенция, съобщават от Столичната община. Направена е организация и градският транспорт се движи, но е затруднено преминаването на автомобили.

„Тази нощ камион разля около 8 тона масло. Беше затворено движението по ул. „Резбарска”, Сточна гара и бул. „Данаил Николаев”. Цяла нощ се работеше по отстраняване на проблема. Районът е опесъчен. Когато е възможно, ще започне и почистване на маслото, което не е опасно за здравето на хората. Въпреки това шофьорите трябва да бъдат внимателни.

На шофьора на камиона, разял 8 тона масло, ще бъдат съставени актове по всички нарушения. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя добави, че е използван огромен ресурс за обезопасяването на пътя и все още работят екипи. Кметът коментира, че маслото е обработено и не е опасно, а опасността преди опесъчаването е била заради това, че пътят е хлъзгав. „Бяха станали малки катастрофи“, посочи тя. „Най-важното беше да пуснем движението и след това всички екипи да започнат почистването на пясъка и измиването на улиците“, посочи Фандъкова. Тя добави, че шофьорите трябва да бъдат внимателни след пускането на движението, защото пясъкът трябва да остане известно време там.