ЦСКА с поредна стъпка в изграждането на нов стадион

stadion-cska

ЦСКА внесоха в спортното министерство инвестиционно намерение за нов стадион

Днес беше проведена среща между Гриша Ганчев, Юлиян Инджов – собственици на ПФК ЦСКА-София ЕАД, изпълнителния директор на клуба Пламен Марков и екип на ММС воден от министър Красен Кралев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. На срещата ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД представи писмо за инвестиционни намерения, в което предлагат създаване на смесено търговско дружество, в което да бъде апортирана спортната инфраструктура в лицето на стадион “Българска армия” и тренировъчен комплекс “Панчарево”. Ръководството на футболния клуб се ангажира да представи еквивалента на стойността на апортирания имот в парични средства, с които да бъде изградено съоръжението. ММС одобрява идеята на ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД. Утре предстои среща с главния архитект на град София Здравко Здравков за уточняване на техническите процедури по реконструкция на съоръжението.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че няма никаква пречка ЦСКА да построи нов стадион на мястото на „Българска армия”, ако обаче бъде спазено едно изрично условие – новото съоръжение да не излиза от рамките на настоящия стадион.

„Върви една манипулация, че причина да не се реновира и изгради стадиона на мястото, което си е и всички ние знаем стадион „Българска армия”, е Столична община. Това наистина е една манипулация и няма подобно нещо. Ние сме обявили и сме готови, главният архитект на София също го е обявил, че в рамките на чашката, в която е, такова е и желанието на собствениците на клуба, няма пречка това да се случи. Стига да са готови, да са готови с проекти, с финансиране, няма никаква пречка да се реновира или изгради стадиона. Имаме такова съгласие всички, че това може да стане в съществуващите граници на стадиона в момента и няма никаква пречка за това”, коментира Фандъкова.  

След интервюто с Йорданка Фандъкова, вчера от ЦСКА излязоха с официално съобщение:

Армейци,

След като кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова обяви публично, че не съществуват пречки за изграждането на нов стадион на мястото и в границите на досегашното съоръжение, ПФК ЦСКА София веднага предприема следните законови стъпки.

Днес представители на клуба ще имат среща в Министерството на младежта и спорта, на която ще се обсъди и инициира бъдещото публично – частно партньорство с държавата. Напомняме, че именно ММС е принципал на собственика на „Българска армия“ и спортна база „Панчарево“- дружеството „Сердика спортни имоти ЕАД“, с което клубът ни има договор за дългосрочен наем.

Утре представители на Министерството и клуба ще се срещнат с главния архитект на София г-н Здравко Здравков и ще заявим идейния си проект за одобрение. Уважаема г-жо Фандъкова, от името на цялата армейска футболна общност, Ви молим искрено да ни окажете съдействие за синхронизирането на тези процедури между отделните институции и по-бързото издаване на „ВИЗА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ“ от главния архитект, което е първият и задължителен ход на този етап за реализиране на инвестиционния проект.

Вярваме, че ползотворното сътрудничество с държавните институции и демонстрираните от всички страни добра воля и желание ще доведат до конкретни и успешни действия.

Днес ЦСКА входира инвестиционно предложение за строежа на нов стадион в Министерството на младежта и спорта. Това стана след работна среща на Изпълнителния директор на клуба Пламен Марков и министър Красен Кралев.

Можете да се запознаете с предложението на ЦСКА чрез приложените документи: