Четирима биха пътник в автобус 111 заради забележка

payak
Снимката е илюстративна

На 8 юни около 08.05 часа на спирка в кв. „Суходол“, четиримата пребили от бой пътник в автобус на градския транспорт, движещ се по линия 111. Провокирала ги направена им забележка от негова страна, в резултат на която му нанесли множество удари по главата и тялото.

Извършителите не преустановили агресивното си поведение и при пристигане на място на полицаи, като отправили и към тях обидни реплики и заплахи. Същевременно се заканили и на водача на превозното средство с думите: „Ти ще отнесеш всичко! Ще ви избием всичките!“.

В хода на разследването е установено, че извършители на описаното по-горе деяние са лицата Ю. Костов (на 27 години), С. Иванов (на 30 години), О. Руменов (на 21 години) и В. Стойчев (на 30 години). Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането им в сградата на СРС на 11 юни 2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.