Общо 43 сигнала са получени в София след бурята и силния вятър през нощта

дъжд

Общо 43 сигнала са получени в София след бурята и силния вятър през нощта, 19 са отработени, каза директорът на „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров, цитирано от БТА. От Столичната община обявиха още, че най-много сигнали за щети са подадени от районите „Кремиковци“, селата Войняговци , Ботунец, Челопечене, район „Подуяне“ и централната градска част. 

Осем екипа на дирекцията продължават работа премахват счупени клони и дървета от пътните платна, каза още Красимир Димитров.

За днес от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупредителен оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и за градушки в Източна и в Централна България. Това се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове, главно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна – валежите ще спрат през нощта срещу събота.