Женският пазар се превръща в най-горещата кулинарна точка в София

Бакхус - Streat fest

Четвъртото издание на най-горещата кулинарна точка на София ще се проведе на 19 и 20 септември 2020 г. от 10:00 до 22:00 часа между ул. “Цар Симеон” и ул. “Св. Св. Кирил и Методий”. Организаторите на проявата – сп. “Бакхус” и „Пазари Възраждане“ ЕАД отново ще превърнат локацията в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти, обещават организаторите.

В дните на фестивала, реновираната част на Женски пазар ще бъде разделена на зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени продукти, селектирани от Бакхус: разнообразни ястия, приготвени на място от едни от най-добрите ресторанти в момента, занаятчийски вина, крафт бири, коктейли, сладкиши, специално кафе, селекция от продукти на български производители и фермери и още много, много изненади.

Четвъртият Бакхус StrEAT Fest ще посрещне своите посетители с още повече гурме изкушения, нови аромати на напитки и неподозирани вкусове на шоколади.

И най-новото – Зона за домашни любимци с дресьор на кучета наживо и много изненади с пътеки за кучета. Не сме забравили и предложенията за похапване на домашни любимци, които те ще могат да тестват на място.

Вече четвърта година Женски пазар е домакин на Бакхус StrEAT Fest. Продължаваме да следваме политиката си да подкрепяме организирането на събития, които променят облика на пазарната среда, модернизират я и я развиват. Женски пазар не е само най-старото търговско пространство в София, а и социално и културно средище. И днес ние продължаваме амбицията си да превърнем Женски пазар в модерно градско пространство. Вече четвърта година подред столичани ни показват, че изборът ни е правилен, защото удоволствието от хубава храна се съчетава с възможността да усетят различни преживявания. Миналата година Бакхус StrEAT Fest събра много посетители. Сега сме изправени пред предизвикателството на противоепидемичната обстановка, но е създадена необходимата организация, така че да се спазват строгите изисквания за превенция и гостите ни могат да бъдат спокойни за здравето си.“, казва Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД, съорганизатор на Бакхус StrEAT Fest 4.

Ето и още какво да очакват посетителите на Бакхус StrEAT Fest 4:

 • Над 20 ресторанта – представители на гурме културата, азиатска и турска фюжън кухня, ястия от месо, поднесени с екстравагантна визия, както и добре познатите ни меса, обработени на специалното и първото по рода си в България барбекю.
 • Най-новата суши мания: суши сандвич – лесен и удобен за хапване и подходящ за всички активни хора.
 • Палачинки поднесени, както за десерт, така и в солен вариант и богато оформени с ароматни добавки.
 • Сосове и подправки от всички краища на света за екзотични и български ястия.
 • Един от най-успешните брандове за преработка и продажба на месо ще представи нови начини за обработка на месото, след която само ароматът му ще възбужда апетита ви, а споменът от вкуса му ще ви кара отново да се връщате към него.
 • Крафт бирите са на мода и този път ще има много техни представители на StrEAT Fest 4.
 • Като добавка към вкусните гозби ще се включат представители на високо алкохолните напитки от китайска, през българска ракия и чак до узо.
 • Не на последно място в забавлението участват множество представители на коктейлните напитки, които досега не са се включвали на феста ни.
 • Музиката ще бъде осигурена от Dj–и, които ще се сменят на пулта, както и дует наживо.
 • И за да бъде завършена вечерта, сладките изкушения ще се погрижат с нови аромати и визии.
 • Ново попълнение е и японският чай внасян чак от фабрика в подножието на върха Фуджиама.
 • Фермерите – нашите доставчици на пресни продукти през цялата година и неразривно свързани със здравословното хранене. Една от най-популярните био ферми за месо и мляко ще се включи с пълна гама от своите продукти.

Събитието ще има 3 входа за бърз и лесен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лв, като може да закупите билети онлайн на billet.bg.