Запалват светлините на Коледната елха в София

елхите на таланта Коледна елха в София

Йорданка Фандъкова ще запали светлините на ЕЛХИ НА ТАЛАНТА заедно с Коледната елха на Общината

Кметът на София Йорданка Фандъкова традиционно ще запали светлините на голямото Коледно дърво на Общината на 1-ви декември от 18 ч. пред НДК. Различното тази година е, че заедно с него в градината пред НДК ще грейнат и близо четиридесет приказно украсени живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА – част от едноименната коледна благотворителна кампания на Фондация „Стоян Камбарев“, в партньорство със Столична Община. Те ще образуват цял светлинен коридор и красива алея, която ще привлича столичани и гостите на града.

Йорданка Фандъкова участва и в забавното видео послание на Звездните Посланици на Кампанията – Мария Илиева, Любо Киров и Миро, които застанаха сърцато зад тази нова идея на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“.

Кметът от години подкрепя младите таланти и открития на Фондацията, като тази година, по време на Официалната Церемония на Наградите за Полет в изкуството, връчи Специална награда на режисьора Петър Денчев, а именно реализация на негов спектакъл на сцената на Общинския театър Възраждане.

Запалването на светлините на Елхите ще бъде съпроводено с фойерверки и голям празничен концерт, който ще завърши с ефектно коледно шоу, с участието на музикалните открития на Фондацията. Хилядната публика ще се наслади на таланта на 16 годишната перскусионистка Сара Чакърова и нейната група YESTRDAY, на класическите диви Весела Янева и Мария Славова  и на поп звездата Mr VOG.

В концерта ще вземат участие и няколко от даровитите деца от многодетни семейства, които ще бъдат подкрепени от кампанията.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще красят пространството пред НДК в периода от 1-ви декември до 15-ти януари 2020 г. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени, като така ще сложат началото на нова Гора на Таланта.

Идеята на коледната кампания  ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е всеки, който пожелае да украси своя жива елха, като направи дарение. Благодарение на тази благотворителна акция, Фондация „Стоян Камбарев“ ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти,  няколко късометражни филма,  участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.  

Коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др. От този момент нататък, тези талантливи деца, ще станат част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.