За първи път в София – Изложба на последни модели автомобили от sport luxury сегмента и рали автомобили 

Sofia-Festival-of-Speed
Снимка: Sofia Festival of Speed

За първи път екип от запалени автомобилисти и оторизирани търговци на примиум возила организират безплатна масова изложба на последни модели автомобили от sport luxury сегмента, рали автомобили с история от България, дрифт автомобили, печелили първите места на международни стълбички.

Едно уникално събитие, на което ще имате възможност да се докоснете отблизо до продуктите на реномирани марки на пазара на луксозни автомобили, до с любов създадени рали издания на модели с дългогодишна състезателна история, до множество превозни средства, които обикновено се срещат рядко по пътищата.


Специални благодарности на нашите партньори, без които това събитие нямаше да бъде факт: Инбет Онлайн (главен спонсор), Official Ferrari Service, Maserati Auto Italia, Авто клуб ретро „AvangarD Classic”, MM Ауто, TRADE IN, Falken Drift Team България, Електрохолд, Евроинс, Бензин.бг, Smpl и други.Вход СВОБОДЕН за всички зрители.Как се роди идеята и откъде идва името Sofia Festival Of Speed?

Всеки автомобилен фен знае за величествения фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда ежегодно на територията на Гудууд Хаус, Западен Съсекс, Англия, в края на юни или началото на юли, с участието на исторически моторни състезателни автомобили. Събитието е класифицирано като „изкачване на хълм“ и на посетителите се предоставя близък достъп до тази част от пистата. И така.. се запитахме защо някой ден град София, намиращ се в полите на планина Витоша, да няма подобен фестивал – фестивал на скоростта София. Благодарение на страстта ни към автомобилизма и усилията ни да дадем всичко възможно това да бъде факт, през 2022 година организираме първия по рода си фестивал в България, в рамките на експозиция, за да може всеки от вас да успее да се докосне и запознае с автомобилните марки и проекти, които със сигурност ще разбудят всяко сърце с гориво в кръвта. Първото издание на Sofia Festival of Speed е репетицията за провеждане на още по-масов ежегоден фестивал.