Йога, спорт, игри, танци и екстремни забавления. Утре на Витоша

simeonovski-lift

Седмото издание на Витоша летен фест отново ще зарадва любителите на планината и спорта в разгара на юли.

Организаторите от Столичната община и Фондация „София – Европейска столица на спорта“ са приготвили примамлив награден фонд за участниците в надпреварите, включени във фестивала, който ще се състои на 10 юли, събота, от 11 ч. на поляната пред хижа „Момина скала“.

В спортния празник ще има състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за игри, томболи и награди. Като допълнителна емоция всички желаещи ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от „Мачирски спорт“.

Новото тази година са йога демонстрациите. Както винаги участниците в бягането и колоезденето са освободени от стартови такси, а организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват в деня на феста от националния стадион „Васил Левски“ в 8.00 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус.

В празника ще се включат представители на Българския туристически съюз, на Природен парк „Витоша“, както и членове на клубовете за здраве и активно дълголетие.

„Приканваме столичани и гостите на града на един истински празник в планината, сред природата и чистия въздух. Желанието на Столичната община е да предоставя повече възможности за активен живот сред зеленината и прохладата на Витоша,“ твърди Анатоли Илиев, зам.-председател на „София – Европейска столица на спорта“ и член на Изпълнителния борд на ACES EUROPE.