Великденски базар на изкуствата се открива на площад „Славейков“

коледен-базар-площад-славейков

Площад „Славейков“ се превръща във Великденски базар на изкуствата от днес до неделя, съобщиха от  Столичния общински съвет. До 9 април български творци, работещи в областта на приложното изкуство ще представят своите произведения, посветени на големите празници Цветница и Великден.

Базарът ще бъде сцена, където посетителите могат да се срещнат лично с почти 60 автори, занаятчии и творци, да общуват с тях, да направят индивидуални поръчки по свои идеи. 

Художници ще предложат своите картини. Майстори на свещолеенето ще зарадват публиката със свещи с приятни аромати. Ще има и ръчно изработени плетива. 

Организаторите са се погрижили да селектират малка група от фермерски продукти на местни производители, както и сладкари и производители на шоколадови изделия и вино. Автентични габровски сладкиши ще бъдат представени също от местни производители.

За децата ще има ръчно плетени играчки, изделия от 3D принтер, създадени от екологична, рециклируема пластмаса, дървени играчки и не на последно място работилници на място, на които те могат да раздвижат своето въображение и с помощта на инструктори да изработят свои творения.