Васко Кръпката и „Подуяне Блус Бенд“, Милена и „Конкурент“, „Атлас“, „Спринт“, „Хоризонт“, Коцето Калки и други с концерт за първи май

concert-drums-stage-music

С различни инициативи двата най-големи синдиката у нас – Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“ и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), ще отбележат днешния Ден на труда, съобщи БТА. Техните прояви ще акцентират върху правата на работещите българи и ще насочат вниманието към мерките, които са необходими да се вземат, според тях, за подобряване условията на работното място. КТ „Подкрепа“ ще организира днес в София празнично шествие и рок концерт, а КНСБ ще постави началото на информационна кампания „Знам трудовите си права“.

Настоящият празник ще отбележим под мотото „Работни места, заплати и сигурност“, каза за БТА вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Иоанис Партениотис. Шествието в столицата ще започне от 11:00 ч. от площад „Света Неделя“, ще премине през бул. „Витоша“, Националния дворец на културата и Моста на влюбените и ще приключи в Южния парк зад музея „Земята и хората“, където ще бъде открит концерт под надслов „Рок за труда“. Шествието ще се предвожда от духовия ученически оркестър на Първа английска гимназия в София, следван от детска трупа от Двореца на децата в столицата, заяви Партениотис. Концертът ще бъде над девет часа и участие в него ще вземат над 15 рок банди. Сред популярните музиканти и групи, които ще пеят и свирят, са Васко Кръпката и „Подуяне Блус Бенд“, Милена и „Конкурент“, „Атлас“, „Спринт“, „Хоризонт“, „Криза“, „Еталон“, Искрен Пецов и „Латино партизани“, Коцето Калки с „Медикус“ и др., разказа Партениотис.