Tattoo Fest Sofia 2019 – Този уикенд в столицата

TattooFest2019_Poster

Tattoo Fest Sofia създава първият у нас Музей на татуировката

14-тото издание на Tattoo Fest Sofia 2019 ще събере на едно място татуисти и сродни субкултури, на 15 и 16 юни в зала Универсиада, от 11ч. до 20ч. Почитателите на бодиарт изкуството ще имат шанса да се срещнат на живо с български и чужди студиа и техните произведения, стилове и техники.

На фестивала ще бъде изграден и първият в България Музей на татуировките, който ще разкаже на всички посетители тяхното значение за древните култури и еволюцията на бодиарта до днес.

Специален гост на събитието ще е световно известният македонски татуист Горан Мичич, който ще проведе специализиран мастър клас за различните техники и стилове на татуирането.

И както традицията на Sofia Tattoo Fest повелява, измежду работата на неуморимите машинки на тату артистите, фестивалът ще предложи разнообразна програма и през двата дни.

Посетителите ще имат възможност да видят уникалното изпълнение на Evolution Dance Studio от Москва, които са подготвили зрелищни въздушни и вертикални акробатични изпълнения. Феновете на танцовото изкуство ще могат да видя и специалното изпълнение на брейк танцьорите от Breaking School BlackStorm.

Музикалната програма ще бъде изпълнена с разнообрази е от стилове. Илян Ружин от Фалшименто е подготвил сет с rockabily, indie и pop, в първия ден на фестивала. Щафетата след него поема Джулиета Интергалактика с диско, итало и нюуев сет. Феновете на Trap, Rap, Rap core и Hardcore музиката ще се изкефят на изпълнението на Sava & Marton. Първият фестивален ден ще завърши с Rawland, който ще ни представи качествената селекция, безкомпромисни сетове и иновативност зад пулта. Неделята ще продължи с Ilko и хип хоп, old scool, alterantive сет. След него превключваме на електро и инди поп с Мартин и ще завършим с нюуев и готик звучене с Gothprince.

Бодиартът не е само мастило под кожата и това ще покаже Mаноела Игнатова от Henna Nomad. Тя е хена артист от Пловдив, който черпи вдъхновение от различните култури и създава свой собствен стил Мехенди. Освен нея ще се изяви и художникът Калин Попов, който ще рисува по тялото с аерограф.

Две мега яки художествени колаборации ще се случат на фестивала между татуиста Емил Сапаревски и художникът Събин Бойкинов. Te ще вземат участие в art fusion сесия, в която всеки от двамата ще рисуват два противоположни края стена, докато не се срещната в средата. Към това предизвикателство се присъединява и дигиталният художник Мирослав Петров, който заедно със Събин ще импровизират върху таблети, а посетителите ще могат да наблюдават процеса на специално изградени за това големи екрани.

На Tattoo Fest Sofia 2019 посетителите ще могат да открият много тату консумативи, медицинска козметика за грижа за кожата по време и след завършване на татуировката. Щандове с дизайнерски бижута и дрехи. Барбър кът, където господата могат да получат професионално оформяне на прическата или брадата. Специално изграден фото кът, на който посетителите могат да си направят професионална фотосесия на татуировките си. Фестивалът е отворен и за най-малките, за тях е предвиден детски кът, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка.

Шеф Петър Михалчев

Няма как да пропуснем и кулинарната част. Гуруто на японската кухня и суши шеф Петър Михалчев, който е жури в телевизионното предаване „Мастършеф“ също се включва във фестивала, като един от  най-татуираните шеф готвачи в България. Той ще представи уникално кулинарно шоу и ще ни посвети в техниките на японската кухня. Със сигурност посетителите няма да останат гладни, за целта има предвиден  food corner и бар, който ще предложи коктейли и напитки специално дизайнати за фестивала.

Водещ на Tattoo Fest Sofia 2019 ще е Станислав Яневски, българският актьор, който цял свят познава от участието му като Виктор Крум в хитовата поредица – Хари Потър! Стан е отдавна посветен на бодиарта, заклет фен на тауйровките и не спира да запълва своето тяло с мастило.

Всички студиа и артисти, които имат желание да се включат във фестивала могат да го направят като изпратят своето запитване на е-mail inkydragon@tatau.org или на телефон: 0886 86 99 54 до 13 юни.

Билети за посетители могат да бъдат закупени онлайн от тук http://bit.ly/SofiaTattooFest2019 на цена от 8 лева за еднодневен и 12 лева за двудневен билет.