Светлинно и звуково 3D мапинг шоу тази вечер по случай Деня на Европа

мапинг-шоу

3D мапинг шоуто ще бъде прожектирано на площад „Независимост“ в столицата

По случай Деня на Европа за втора поредна година жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на светлинно 3D мапинг шоу тази вечер. През 2018 г. спектакълът се мести на ново, по-внушително място – сградата на Министерския съвет в София. С прожекция под наслов „Днешният ден“, която е посветена на Европейската година на културното наследство, също така ще се отбележи първото Българско председателството на Съвета на Европейския съюз.

Началото е в 21.30 часа на площад „Независимост“. Филмът ще бъде излъчен 4 пъти. Достъпът е свободен.

Организатори са Информационно бюро на Европейския парламент за България и Европейската комисия в България / European Commission in Bulgaria, а официални партньори – Българско председателство на Съвета на ЕС – Bulgarian Presidency Council of the EU и Столична община. 

Специалното събитие е разработено съвместно с българското студио MP STUDIO, носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света. 

Шоуто ще може да бъде гледано на живо и на интернет страницата на Европейския парламент www.europarl.bg, както и във Facebook страницата на Бюрото на ЕП чрез Facebook Live. #EuropeDay #EU2018BG #EuropeforCulture

В седмиците преди предстоящия европейски празник Бюрото на ЕП в България организира във Фейсбук конкурс за снимка или рисунка #EU4CULTURE. Граждани от цялата страна показаха европейското културно наследство през техния поглед. Победителите вече са избрани и техните изображения ще станат част от голямото 3D мапинг шоу, като ще бъдат прожектирани по време на паузите.

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В СОФИЯ ЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА