SoFest 2021 с възпламеняваща програма в кино и бар Кабана

sofest-kino-kabana

Най-вълнуващото събитие в София – SoFest ще предложи неочаквана колаборация от стилове. Емблематичният фестивал е подготвил истинска наслада за сетивата.

   Задава се поредното издание на емблематичния столичен фестивал  SoFest.  Всички почитатели на знаковото събитие ще се срещнат отново в Кино и бар Кабана, НДК с любими изпълнители. На откритата лятна сцена, от 17-ти до 20-ти юни обичани и известни музиканти, актьори, творци, писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството. За поредна година  всяка една от вечерите ще изненада с разтърсваща симбиоза между различни стилове. Непредвидима смес между музика, глас, текст, танц ще докосне и провокира аудиторията. Ще завладее феновете не само с джаз, рок, чил аут и фънки звучене, но и ще предизвика смях, романтика, любов.

   През първата вечер на фестивала актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще представят музикално-поетичният спектакъл „Усещане за любов“. Зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика. На сцената ще излязат и виртуозният музикант Теодосий Спасов и майсторът на балканския електронен звук Иван Шопов. Те ще покорят публиката с проекта “InFusion”, в който са стъпили върху фундамента на балканския етно джаз и българските фолклорни мотиви. Специално за SoFest, под звездното небе ще се присъедини и брилянтният пианист Живко Петров.

   През втората нощ пленяващите актриси Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова ще разкажат по неповторим начин, истерично смешно истински случки от карантината. Комедийният стендъп спектакъл “Извънредно положение“ с оригинален, авторски сценарий гарантира много смях и забавление. На лятната сцена гостите на фестивала ще се отдадат и на завладяващите ритми на някой от най-популярните и обичани песни на култовата група „Обичайните заподозрени“. Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Веселин Веселинов – Еко, Стоян Янкулов – Стунджи и Мирослав Иванов ще изпълнят в неочаквани версии „Песента на десетилетието“, “По-полека“, „Холивуд“, „Фойерверк“, а специално за SoFest ще представят и някои от новите си песни.

   В събота публиката ще се срещне с доказалите се поети и автори Маргарита Петкова и Добромир Банев. Базираният по едноименната им книга спектакъл „Абсурдни времена“ с участието на Нона Йотова и Петър Антонов ще изпълни вечерта по незабравим начин. SoFets ще продължи с концерт на очарователния певец с виртуозен глас и постоянно присъствие в музикалните топ класации Стефан Илчев. Специално за фестивала той ще изпълни свои нови песни, както и най-доброто от българската и световна поп сцена.

   SoFest ще закрие тазгодишното издание със спектакъла „Опасен чар“ – Тодор Колев трибют. Гостите на фестивала ще се срещнат с приятели и роднини на „опасния чаровник“, а след това в главната роля ще е нейно величество Музиката. Заедно с Филип Аврамов – Фицата, Нелко Коларов и група АКАГА ще се върнем във времето, когато „имаше чувство и само тогава се раждаше изкуство“. Ще съпреживеем една незабравима вечер, в която ще си припомним за „нашенеца, който настигна американците, но той самият няма стигане“,  за “двойникът с хиляди лица“, за незабравимия голям артист Тодор Колев, който ни караше да се усмихваме.

   И тази година SoFest ще сподели и предаде любовта към изкуството на най-малките си почитатели. Специално за децата на 18-ти, 19-ти и 20-ти юни, на слънчевата сцена на Кино Кабна ще има три завладяващи събития. Талантливата, забавна и обичана актриса Мая Бежанска, която разсмива искрено до сълзи малки и големи ще чете детски приказки с балкански привкус от авторите на „Пощенска кутия“. Звездите Мими, Биби, Бухалче и Маргаритка ще пеят заедно с малчуганите най-любимите български детски песни в забавно „Караоке с Маргаритка”. Чаровният веселяк актьорът – фокусник Ненчо Илчев ще потопи гостите на SoFest в загадъчното изкуство на илюзиите с „Магическо шоу“.

   Детската програма на SoFest 2021 ще предложи на малчуганите музикални, спортни, занимателни и образователни ателиета и много, много изненади.  През трите фестивални дни ще се проведе и тематичен SoFest базар за деца и техните родители. И през трите дни – 18-20.06., дневната програма ще е с вход свободен от 11:30 ч. до 18:00 ч.

   SoFest 2021 ще премине под патронажа на Министерството на Културата и на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община. Фестивалът е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2021.

Билети за фестивала ще намерите в мрежата на Ивентим и онлайн на https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofest-2021-sofiya-kino-kabana-561771/event.html с актуални промоционални предложения.