Пускат коледен ретро трамвай по улиците на София

retro-tramvai-sofia
Ретро трамвай тръгва из София

На 17 декември (понеделник) от 14:30 ч. на пл. Възраждане започва „Коледна феерия – 2018“ и ще бъде пуснат празничен ретро трамвай. За осма поредна година организатор на събитието е район „Средец“.

До 23 декември (включително) малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци.
Творчески работилници с кауза: Да помогнем на възрастните!
Заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район „Триадица“ – партньор на събитието.

Спирките са: пл. „Възраждане“ – пл. “Македония“ –бул. “Прага“ – Национален Дворец на Културата – бул. “Пенчо Славейков“ – 14-ти ДКЦ – Читалище „Петър Берон“ и кв. “Иван Вазов“. Трамваят ще тръгва на всеки кръгъл час от пл.“Възраждане“ и на 30 минути от кв. „Иван Вазов“.

През седмицата (от 17 до 23 декември) ще се движи от 15:00 до 19:00, а в почивните дни (на 22 и 23 декември) от 10:00 до 14:00 ч.

Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ.При откриването на „Коледна феерия-2018“ вокалната група на 38 ОУ „Васил Априлов“, с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.Събитието е част от календара на културните събития на Столичната община.