Протести и откриване на Европредседателството ще блокират утре София

затворени улици европредседателство
Затворени улици европредседателство

Официалната церемония по случай откриването на Европредседателството в София ще бъде съпътствана с редица протести в София на 11 януари. От 17:30 тази вечер ще бъдат закрити няколко зони за платено почасово паркиране. Ще има ограничение и по улиците около Народния театър „Славянска“, „Иван Вазов“, „Бенковски“. Няма да може да се паркира на паркинга на площад „Батенберг“, както и на този на бившия „Партиен дом“. Преминаването по улиците също ще бъде ограничено за по-кратко време. 
Затварят улици заради Европредседателството

В същото време в София досега са заявени 4 протеста. От Синдикаланата федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обявиха, че ще посрещнат с винили чуждестранните делегации за откриването на българското европредседателство на кръстовището на булевардите „Брюксел“ и „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост. След това протеста им ще продължи в 18:15, близо до Народния театър, където е церемонията по откриването.

В 18:00 започва и протеста  ”Искаме да караме ски в България” на който хора от Банско и защитници на правителственото решение за Национален парк “Пирин” се събират  на ъгъла на “Витоша” и “Патриарх Евтимий“ откъдето ще тръгнат на шествие.

В 18:30 на попа (кръстовището на „Васил Левски“ и ул. „Граф Игнатиев“ се събират природозащитниците, където под мотото „Да спасим Пирин“, ще се проведе поредния протест против правителственото решение за Наионален парк „Пирин“.

Отделно в 11:00 часа, председателя на Национална мрежа за децата, Георги Богданов заяви, че ще се състои протест в защита на Истанбулската конвенция. 

Съветът на MySofia е да не използвайте леки автомобили утре.