Софиянци излизат на протест срещу незаконна сеч в Западния парк

изсичане-западен-парк

Жителите на пет квартала ще протестират тази вечер срещу изсичането на гората в столичния Западен парк и изхвърлянето на отпадъци. Исканията на гражданите са в парка да има конна полиция, да се възстанови горското стопанство, да се постави бетонна ограда и да се извърши райониране на парка, за да могат да се подават сигнали за незаконна сеч.

Според гражданите Столичната община не се справя с ограничаването на ромите с каруци, които често засичат в Западния парк.

„Проблемът е от много години. Показват се репортажи, но нищо не се случва. Мислим, че няма воля да се реши този проблем”, заявяват хората.

„Може би до 2 месеца ще има 3 патрула в парка, които ще обикалят през светлата част на денонощието. От СДВР ще отпускат при възможност и конна полиция”, заяви зам.-кметът на район „Красна поляна” Николай Вушовски, цитиран от NOVA.  

В сряда пък ще има залесяване с около 200 дървета.

Протестът е от 18:00 часа, а жителите на ж.к. Западен парк, ж.к. Красна поляна, ж.к Гевгелийски, ж.к Илинден, ж.к. Люлин, ж.к Овча купел се обединяват в защита на безразборното изсичане на дърветата в парка. Мястото на протеста е на бул. „Стамболийски“ и ул „Западна“ на входа на парк „Западен парк“ откъм ж.к Западен парк (Последна спирка на автобуси 72, 77 и трамвай 10).