Протест променя движението на трамваи 20 и 22

4864
prazna-sofia

От ЦГМ съобщиха че на 24.10.2019 г. от 07.30 часа, във връзка с провеждане на събитие, ще бъдат частично променени маршрутите на трамвайни линии № 20 и 22, както следва:
Трамвайна линия № 20 ще се движи по маршрут:
– депо Искър – Младежки театър;
Трамвайна линия № 22 ще се движи по маршрут:
– автостанция Изток – Младежки театър;
Ще бъде разкрита временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от ж.к. Западен парк (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77), надясно ул. „Западна“, надясно по ул. „Суходолска“, наляво по ул. „Кубан“, по бул. „Възкресение“, наляво по бул. „К. Величков“, надясно по ул. „Пиротска“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Тодор Александров“ и наляво по бул. „К. Величков“ по маршрута до ж.к. Западен парк.
Автобусите ще се движат по споделеното трамвайно трасе по бул. „Възкресение” и бул. „Константин Величков”.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, включително на спирките в споделеното трамвайно трасе и на спирките на нощните автобусни линии:
– с код 6405 „Бул. Христо Ботев” (крайна и начална) на бул. „Тодор Александров” в посока ж.к. Западен парк за нощните автобусни линии Н1 и Н3;
– с код 6407 „Ул. Опълченска” на бул. „Тодор Александров” в посока ж.к. Западен парк за нощната автобусна линия Н1.
На трамвайните спирки по ул. „Пиротска“:
– с код 1927 „Ул. Димитър Петков”;
– с код 2077 „Ул. Одрин”;
– с код 2086 „Ул. Опълченска”;
– с код 0384 „Бул. Христо Ботев”;
На временна спирка с код 6399 „Ул. Одрин” на бул. „Тодор Александров” на 30.00 метра след ул. „Одрин”.
На 24.10.2019 г. от 07.00 във връзка с организираното мероприятие ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Екзарх Йосиф“ между ул. „Георг Вашингтон“ и ул. „Цар Самуил“.
От 07.00 часа до приключване на мероприятието на 24.10.2019 г. ще се забрани влизането на превозни средства по ул. „Екзарх Йосиф“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и бул. „Стефан Стамболов“.

От СДВР съобщиха и за промяна в движението по същото време:

На 24.10.2019г. от 9.00 часа също са заявени протестни действия на ул. „Екзарх Йосиф“, където паркирането и движението на моторни превозни средства и трамвайни мотриси ще бъде временно ограничено. Временни ограничения ще бъдат въведени и за пешеходци в района на провежданите протестни действия.
Във връзка с провеждането на всички мероприятия е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част и да се наложи поетапно да бъде ограничавано и възстановявано. Призивът към гражданите и гостите на столицата е да спазват указанията и разпорежданията на полицейските служители, да им съдействат при необходимост, за да се запази спокойна обстановката в града и не бъдат допуснати нарушения на обществения ред.