Променят движението заради откриването на мотосезона в София

otkrivane-motosezon-marshrut

Над 10 хиляди мотористи се очаква да се включат в откриването на мото сезона тази година. Сезонът ще бъде открит на 25 март в събота. Тази година мотото на събитието е „Пази мотористите и тях някой ги чака вкъщи“.

Шествието ще започне от зала „Арена София“, като мотористите ще започнат да се събират там от 9:00 часа. От там те ще продължат към Околовръстния път и Бояна. Очаква се за кратко да бъде затворено Цариградско шосе. А мерките за сигурност ще бъдат драконовски. Финалната точка е пред Националния исторически музей.

Полицията и мото клубовете отправиха апел към мотористите и другите участници в движението.„Да се съобразяват с атмосферните условия. Да се управляват технически изправни моторни превозни средства, които са минали на задължителните годишни технически прегледи, платени са съответните такси и са годни за движение“, казаха властите.

Днес от 14.00 часа до 21.00 часа на 25.03 се забраняват престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на Околовръстен път в участъка между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей.

От 12.00 часа до 17.00 часа в недея се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на Околовръстен път в участъка между ул. „Ал. С. Пушкин” и пътен възел „Бояна”.

От 11.30 до 18.30 часа в неделя автобусите от линии 63 и 111 ще се движат по частично променени маршрути:

№ 63 (посока кв. Бояна) – от бул. „Бр. Бъкстон” надясно по Околовръстен път, наляво по ул. „Ал. С. Пушкин”, надясно по ул. „Иваница Данчев“ и по маршрута си, в обратна посока маршрутът не се променя.

№ 111 (посока ж.к. „Младост”) – от бул. „Никола Петков” надясно по ул. „Ал. С. Пушкин”, наляво по ул. „Даскал Ст. Попандреев”, надясно по Околовръстен път и по маршрута си, в обратна посока маршрутът не се променя.

За № 63 се закриват спирки с код 1464 „НИМ“; скод 0262 „Гробищен парк Бояна“ и с код 1448 „Резиденция Бояна“.За № 111 се закриват спирки с код 0279 „Бул. Ал. Пушкин“ и с код 1464 „НИМ“.

В променените участъци от маршрутите автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки.