Променят движението в района на паметника на Васил Левски

pametnika-levski

Във връзка с отбелязването 149 години от гибелта на Васил Левски:

От 08.00 до 20.00 часа на 19.02.2022 г. се забраняват  престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на колите на Българска национална телевизия и Национална гвардейска част на пл. „Гина Кунчева“.

От 10.00 до 19.00 часа ще се спира движението на пътни превозни средства по бул. „Васил Левски“ между ул. „Оборище“ и бул. „Кн. Александър Дондуков“, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР.

От 10.00 до 19.00 часа на 19.02.2022 г. се променят маршрути на :

– тролейбусите от линии №№ 1, 2 и 8 ще се движат от Пета градска болница/ж.к. Бъкстон/ж.к. Гоце Делчев по маршрутите до кръстовище бул. Васил Левски–бул. Цар Освободител, надясно по бул. Цар Освободител, надясно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Ген. Гурко, наляво по бул. Васил Левски и по маршрутите.

– тролейбусите от линии №№ 3, 4 и 11 ще се движат от УМБАЛ Св. Анна/ж.к. Дружба 1/2 по маршрутите до кръстовище бул. Цариградско шосе-бул. Цар Освободител-бул. Евлоги и Христо Георгиеви, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски, надясно по бул. Цар Освободител и по маршрутите.

– тролейбусите от линии №№ 1 и 3, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Левски Г, ще се движат по маршрут: от бул. Владимир Вазов надясно по ул. Острово, по маршрута на тролейбусни линии №№ 2 и 4, продължават по ул. Васил Петлешков до ул. Ильо войвода, наляво по ул. Ильо войвода и наляво по бул. Владимир Вазов по маршрута до ж.к. Левски Г, двупосочно;

– тролейбусите от линии №№ 2 и 4, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Хаджи Димитър, ще се движат по маршрут: от крайната станция в ж.к. Хаджи Димитър, продължават по ул. Васил Петлешков до ул. Ильо войвода, наляво по ул. Ильо войвода и наляво по бул. Владимир Вазов по маршрута натролейбусни линии №№ 1 и 3 до ж.к. Левски Г, двупосочно;

– тролейбусите от линии №№ 8 и 11, преминали в участъка между пл. Васил Левски и пл. Сточна гара преди затварянето, изчакват на пл. Сточна гара.

Тролейбусите от линии №№ 1, 2, 3, 4, 8 и 11 ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променените участъци по маршрутите.