Предстоящи събития за уикенда в София 3- 4 февруари, 2018

events-in-sofia
Национален дворец на културата

3 януари Предстоящи събития

10:00 часа – Сердика център

Базар на социалните предприятия 2018

Базарът ще представи продукти и услуги, които предлагат социалните предприятия. Ще имате възможността да си купите детски книги и плюшени играчки, ръчно изработени свещи, сапуни и бижута, чаени комплекти, билки и домашни сладка, хранилки за птици и много други полезни и интересни неща, произведени от социални предприятия. Повечето от предметите са ръчно изработени, а хранителните продукти са направени с внимание и с мисъл за природата и за човека. Базарът се организира в рамките на програма „Предприемачество за нестопански организации“ 2017/2018, реализирана от Български център за нестопанско право 

10:00 часа – Зала „Универсиада“

Европейско първенство по джудо за мъже

 

13:00 часа – Басейна „Спартак“

Водолазен курс за начинаещи

Водолазен център DIVING BG (www.bg-diving.com)провежда водолазни курсове за начинаещи в СОФИЯ за ниво Open Water Diver по системата PADI . Курсовете започват с теория и програмата се уточнява на първата лекция. Практическите занимания от модул „закрити води“ се провеждат в басейн Спартак, а теорията в офиса на Дайвинг БГ в кв. Драгалевци. Обикновено заниманията се провеждат през УИКЕНДИТЕ!
НАЧАЛНА НА ДАТА НА СЛЕДВАЩИЯ КУРС: 3 февруари 2018. (събота) от 13 ч.
Модул „открити води“ се провежда във водолазния ни център в Созопол от 1 Юли до 15 Септември всяко лято.След успешно преминаване по всички стандарти, курсистите получават международно признат сертификат по системата на PADI.
По време на курса се използва екипировка от най-високо световно ниво от най-добрите производители като AQUALUNG, SUUNTO, TECHNISUB и др.
Всички сертифицирани водолази получават карта за намаление от 15 % при закупуване на лична екипировка в магазин AQUALUNG -www.divetec.bg
За записвания и повече информация – тел.0886 166 199

15:30 часа – Дом на киното

Архитектурно-историческа разходка в квАРТал

 

4 януари Предстоящи събития

08:00 часа – село Локорско

Водопадите на Локорско и Момина скала

Сгушено в полите на Софийска Стара планина , едва на 15км от София се намира прекрасното село Локорско. Намира се в красива местност, сред смесени борови и широколистни гори. Предстои ни една незабравима разходка, съчетала в себе си-ледени водопади, уникални скални творения и безкрайни планински простори. Ще се изкачим и до билото на планината, откъдето ще се насладим на прекрасни гледки към Витоша , Рила и Белоснежен Мургаш. Пътуваме с автобус номер 20/с градски билет/ от пл.Лъвов мост, потегля в 8,17ч., като в 9,10 ще ви очаквам на последната спирка на площада в село Локорско. Началната и крайна точка съвпадат, така че е удобно да пътувате с автомобил. Информация и записване на тел.0898338861

11:00 часа – хижа Алеко 

Зимен семеен празник на Витоша 

„София – Европейска столица на спорта 2018“ и „Мачирски спорт“ ви канят на втория Зимен семеен празник на Витоша. В местността „Офелиите“ тази неделя, 4 февруари, от 11 ч. в рамките на 2 часа ще се организират няколко развлекателни зимни надпревари:

  – весел семеен паралелен слалом
  – семейна забавна щафета с шейни
  – конкурси за направа на снежен човек, за най-голяма снежна топка, за атрактивна визия, за украса на шейна, теглене на въже, битка със снежни топки и много други забавни игри

Състезанията с шейни са на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител (роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 9.00 до 11.00 ч. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На голямата поляна ще се организират игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурси за най-атрактивен карнавален костюм и визия, за направа на снежен човек, за украса на шейни, за най-голяма снежна топка, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди и др.

Зимен семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата, допълнени с удоволствието от игрите и спортуването на снега. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.

Очаквайте подробности в следващите дни и се гответе от сега за голямото шоу – Зимен семеен празник 2018. Очакваме ви на тази неделя, 4 февруари след 10 часа на поляната в местността „Офелиите“ на Витоша.

 

12:00 часа – Зала Арена Армеец

DIEMA XTRA Sofia Open

За трети път в историята си България ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Надпреварата ще бъде от категория ATP 250, като победителят ще добави 250 точки към своя резултат в световната ранглистата. Турнирът ще се проведе в многофункционалната спортна зала „Арена Армеец София“, която е с капацитет 12 000 места.