Предстоящи интересни събития в София за събота 30 юни

интересни-събития

Избрахме за вас няколко интересни събития в София за събота 30 юни 2018 година

09.00 часа – Турнир по петанк -Докторската градина  

В Докторската градина, зад Националната библиотека ще бъде открито 8-то издание на традиционния турнир по петанк, който се организира от Френско-българската търговска и индустриална камара.

10:00 часа One Love Tour – София – Южен парк

Любовта винаги побеждава! – откриващ концерт за България!
Една любов през границите на България и Македония. Най-доброто от двете държави, за всички поколения!

Свободен вход! Без билети!

С участието на: Васил Найденов; Слаткаристика; Деси Добрева; Next Time; Ъпсурт и много други.

Очакват Ви: програма и изненади за най-малките гости на фестивала; игри от Фермата, където ще можете, да премерите сили със звездите от телевизионния формат и помежду си; Улица на занаятите и много приключения и награди.

10:00 часа – Празник на дивите цветя в София – Ботаническа градина БАН

В дните на билките и магическата сила на слънцестоенето, по Еньовден, Ви каним на пъстър и весел Празник на дивите цветя в Ботаническата градина на БАН! Ще разкажем за дивите цветя и билки, ще се забавляваме и ще научим много за природата!

Семействата с деца са добре дошли!
По време на празника ще можете да се включите в нашите творчески ателиета за деца и възрастни:
Събота:
10.00 до 16.00 часа: 
• Ателие „Цвете от хартия“
• Балерини от цветя – искате ли да изработите нежни пачки на балерини от пъстроцветни венчелистчета?
• Ателие Пеперуди – най-големите приятели на цветята са …. Пеперудите. Елате с най-малките, за да си направим пеперуди и да ви научим как да правите хранилки за тях и да ги привличате.
• Игра в Ботаническата градина „Намери ме, назови ме“ (търсене на скритите съкровища сред растенията на градината)
• Да си посадим растение
• Хайде да си прочетем приказка за цветята
• Познай ароматът на дивите цветя
• Викторина с награди

16:00 часа – V Годишен Фолклорен Концерт „От Витоша по-високо нема“ – Борисова градина

Клуб по народни танци „Витоша“ и „Сдружение Азбукари“ представят своя благотворителен V-ти Годишен Фолклорен Концерт „От Витоша по-високо нема“!

За първи път концерта ще бъде проведен на открито на лятната сцена в парк „Борисова градина“. Датата е 30 Юни (Събота) от 16:00 часа. Другата новост тази година е благотворителната функция на събитието. Ще бъдат поставени кутии за събиране на средства за талантливи деца от крайно бедни семейства от град Велико Търново, гледани, възпитавани и обгрижвани от младата и безкрайно Благородна г-жа Мариана Пенчева!

Автентични традиционни български хора, както и сценично разработени музикално-танцови постановки ще бъдат представени от всички групи на клуб „Витоша“ – от абсолютно начинаещи до най-напреднали 🙂 На сцената отново ще посрещнем и гостуващи детски фолклорни групи от страната.

Елате за да съпреживеем този празник на българщината ЗАЕДНО и тази година!

Вход свободен!

18:00 часа – Човешкото тяло-Науката в нас – изложба с истински човешки тела – Bulgaria Mall

Уникална научна експозиция с истински човешки тела гостува в Bulgaria Mall от 14 април до 30 юни 2018 г.

Изучаването на човешката анатомия винаги се е основавало на един основен принцип – да видиш, означава да познаваш.
Базирайки се на този принцип, гостуващата в София научна експозиция Човешкото тяло – Науката в нас – представя над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела.
Експозицията е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който функционира и изглежда собственото ни тяло. Изложбата е създадена от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, съвместно с международен екип от учени. Моделите са обработени по специален начин, за да бъдат запазени с години във вида, в който са представени – методът се нарича „пластинация“, като водата е изкарана от тялото, а органите се запълнени с полимер. 

Човешкото тяло-Науката в нас проследява историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм, като детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за причините, водещи до част от най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм и начините да се предпазим от тях и водим по-здравословен начин на живот. 

До момента конкретната експозиция е обиколила почти цяла Южна Америка, както и Тайланд и е посрещнала над 1 милион посетители, а няколкото изложби, създадени на този принцип и обикалящи света повече от 10 години, са събрали над 40 милиона посетители.

20:00 часа Кралски Концертгебау – Оркестър Амстердам НДК зала 1

Концертът е първото гостуване, в пълен състав, на световноизвестния оркестър в България, като част от турнето „RCO meets Europe“. Поводът е юбилея на оркестъра и 100 години от края на Първата световна война. Още през 2016 г. Кралският оркестър стартира концертната си обиколка в Европа, посещавайки всички 28 държави-членки на Европейския съюз, в продължение на два и половина концертни сезона.