Предстоящи събития за уикенда в София

bicycle-in-sofia-biking
Велошествие и велокарнавал в София

Избрахме за вас предстоящи събития в София за събота 21 април и неделя 22 април.

СЪБОТА 21 АПРИЛ
 
10:00 ч Подкрепете българското! Търговско изложение „Златен Лъв“ – зала Универсиада
11:00 ч Подари си приятел на Женския пазар. Бъди отговорен!

„Пазари Възраждане“ ЕАД и ОП „Екоравновесие“ организират информационен ден на 21 април 2018 г. (събота) от 11:00 ч до 14:00 ч. на Женския пазар, в градинката на ъгъла на ул. „Лозенград“ и ул. „Стефан Стамболов“. Инициативата е част от кампанията „Подари си приятел на Женския пазар“. Информационният ден има за цел за запознае гражданите с ползата от кастрацията и отговорността към домашните любимци и към бездомните кучета и котки.

12:00 ч. Handmade Mall Fest – Сердика център

Handmade Mall Fest очаква своите посетители в „Сердика център“, където от 12 до 20 часа майстори от столицата ще представят своите занаяти: изработване на накити, рисуване върху коприна, медникарство, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство и рисуване и гравиране върху стъкло. Ще има и работилници, в които участниците ще демонстрират как изработват изделия, а посетителите могат да се включат.

 

16:00 ч. Пролетен световен ден на астрономията – Астрономическа обсерватория към СУ

Традиционно по случай Пролетния световен ден на астрономията, обсерваторията на СУ „Св. Климент Охридски“ в парк „Борисова градина“ ще бъде отворена с вход свободен и разнообразна програма, включваща кратки лекции на достъпен език и възможност за наблюдения на Слънцето и Луната (при ясно небе). Очакваме Ви!

17:30 ч. Хиподил, Контрол, Ревю, Нова генерация – Арена Армеец – 2018

SKD Sound представя:

Live:
ХИПОДИЛ
КОНТРОЛ
РЕВЮ
НОВА ГЕНЕРАЦИЯ

21 април 2018 г., събота
Зала Арена Армеец, София
Отваряне: 17:30 / Начало: 18:30

Програма по часове:

17:30 – ВРАТИ
19:00 – LIVE: НОВА ГЕНЕРАЦИЯ
20:00 – LIVE: РЕВЮ
21:15 – LIVE: КОНТРОЛ
22:30 – LIVE: ХИПОДИЛ

19:00 ч. Трите феи и спящата красавица – Открита арт сцена на „Шипка“

Мюзикълът „Трите феи и спящата красавица“ – сценична адаптация по приказката на Шарл Перо, е в съзвучие с реалните проблеми на децата, за правото им на избор, за надеждите, разочарованията и амбициите на техните родители („орисници“).

 

НЕДЕЛЯ 22 АПРИЛ
10:30 ч. Athletic league Go!Kids – Национален стадион „Васил Левски“

Атлетическа лигаGO!KIDS!, за деца от 6 до 16 години,втори кръг.Веригата състезания е отворена за всички желаещи!!!
Пълна информация и начин на записване, може да откриете в нашия сайт. http://www.prioritysport.club/

11:00 ч Балони на любовта – Народен театър „Иван Вазов“

Балони на любовта“ е денят, в който със сапунени балони подкрепяме всички деца, на които след развод е забранено да обичат и да бъдат обичани от неотглеждащия си родител.

Защото след раздяла родителят, с когото децата остават, често злоупотребява с тях и ги настройва срещу „другия“ родител.

Стига се до така наречения синдром на родителско отчуждение, при който децата отричат „другия“ си родител, гонят го, обиждат го, мразят го.

Но това поведение е външно, а отвътре децата страдат. Защото им е забранено да обичат и да бъдат обичани.

Символът на протеста е сапуненият балон. От него не можеш да вземеш парче, без да го унищожиш. Същото е и с детската любов.

Нека на 22. април заедно и надувайки хиляди сапунени балони се обявим срещу насаждането на омраза и синдрома родителско отчуждение.

11:00 ч. Пролетен благотворителен бал – Централен военен клуб

Добре дошли са всички деца с увреден слух, техните родители и приятели, привърженици на каузата и благодетели, които сърцато се вписват в мотото на бала „Подай ръка! Бъди приятел!“

На сцената: фокуси от Quick Hands Project, защото децата се забавляват страхотно с тях; танци от камерна формация на Академичен фолклорен ансамбъл и съвременни песни с народни мотиви. 

В залата: почерпка, естествено, и благотворителен базар с картички, бижута и декорации за дома. Каузата на базара е новост, която си заслужава. Фондация „Яника“ образува Фонд за подпомагане на допълнителни рехабилитации на нуждаещи се деца. Нека заедно поставим началото на Фонда тази пролет!

Темата на пролетния бал е българския народен фолклор. Закичете китка, нагиздете се с по някоя друга шевица и заповядайте!

12:00 ч. Handmade Mall Fest – Сердика център

Handmade Mall Fest очаква своите посетители в „Сердика център“, където от 12 до 20 часа майстори от столицата ще представят своите занаяти: изработване на накити, рисуване върху коприна, медникарство, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство и рисуване и гравиране върху стъкло. Ще има и работилници, в които участниците ще демонстрират как изработват изделия, а посетителите могат да се включат.

16:00 ч. Планински маратон Панчарево 2018 

Спортен клуб „Бегач“, съвместно със Столична община, кметство село Панчарево и село Герман ще проведе състезанието край езерото Панчарево за 7-ми път.

През 2018 събитието ще има 4 дистанции:

10 км шосе – до спирка „Плажа“ и обратно
21.1 км планински полумаратон
42.2 км сертифициран планински маратон с 1550 метра изкачване, даващ 2 точки за Ultra-Trail du Mont-Blanc®
трейл щафета (2 поста 28+14 км) по трасето на маратона

За повече информация – https://pancharevo.begach.com/