Предстоящи събития в София за събота, 24 февруари

todorovden-benkovski-sdvr-police-kusii
Тодоровден - кв. Бенковски

Избрахме за вас предстоящи събития в София за събота, 24 февруари:

08:30 „ Зимно предизвикателство “  – Ледена пързалка „ Ариана “

Ден преди началото на 25-то поредно издание на “Зимно предизвикателство, в София хиляди ще карат кънки безплатно. Събитието е в събота ( 24 февруари) от 8.30 до 14:00 часа на ледената пързалка “Ариана” в София. Организатори са Българска Асоциация Спорт за Всички , като няма такса за каране, а кънките ще бъдат напълно безплатни. Ограничение във възрастта също няма. В чудесния празник демонстрация ще направят специалисти по фигурно пързаляне, които след това ще помагат на желаещите да научат първите стъпки върху леда.

 

09:00  Шоколад с шеф Ради Стамболов   Pastry Academy

Шеф Ради Стамболов ще ви въведе във вълшебния свят на шоколада и ще ви покаже как да направите сами изкусителни бонбони, трюфели и шотове. Курс „Шоколад“ ще ви запознае с основните начини за темпериране на шоколад. Ще разгледаме различни видове шоколад и ще научите какво е емулсия и как се прави ганаш. Ще експериментирате, ще майсторите и ще опитвате шоколадовите си творения. Ще анализираме заедно резултатите и ще разберете как да ги направите дори у дома, за да зарадвате близки и приятели. Курсът е подходящ както за шоколатиери, така и за начинаещи ентусиасти, които искат да научат повече за работата с шоколад. Какво ще научите: – Как да темперирате правилно шоколад – Как да приготвите различни емулсии и ганаш – Как се отливат черупкови бонбони – Как се правят шоколадови трюфели Какво ще получите: – Сертификат за завършен курс; – Престилка, блокнот и химикалкa; – Подробни инструкции, рецепти и съвети; – Обучение тип “Hands on”; – Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса; – Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy; – Всички приготвени от вас десерти.

 

10:00 Luxury Wedding expo – Интер Експо Център

Luxury Weddings Expo е специализирано B2B изложение, което предоставя отлична възможност за достигане и пряко общуване с хиляди потенциални клиенти и бизнес партньори. Това е събитие, в което изложителите получават възможност да рекламират нови продукти и услуги, да представят профила на своята компания, да затвърдят или позиционират своите марки, да разширят обхвата на своя бизнес намирайки нови пазари и клиенти. Luxury Weddings Expo е идеална бизнес платформа за сътрудничество с ключови играчи, които се интересуват от последните тенденции и новости, свързани със сектора. Тазгодишното издание ще представи още по-богата програма. Модно представяне на сватбени рокли и официални облекла. Демонстрации на грим, прически и бижута, фото изложби, сладки дегустации, състезания, томбола. В специално изградени зони на изложението ще се организират полезни и интересни мероприятия – майсторски класове, семинари, съвети на професионалисти, стилисти – имиджмейкъри.

 

10:00 Изложение за абитуриенти – Музей „Земята и хората“

Столица на абитуриентската мода – 80 колекции, 80 дизайнери и модни къщи с над 2000 модели абитуриентски рокли и мъжки костюми – мода 2018 година.

МОЛ за абитуриентски рокли, мъжки костюми, бижута, прически, грим, обувки, чанти, аксесоари, лимузини, салони за красота, козметика, изобщо всичко за абитуриентския празник. Единственото място в България където на едно място участват най-известните български дизайнери и модни къщи с абитуриентски колекции за 2018 година. В рамките на 5 дни можете да поръчате, закупите, лично от дизайнера бална рокля на цена на производителя. Всичко, което си помислите и имате идея, може да бъде изпълнено. Ако няма вашия модел, то той ще бъде изработен специално за вас.

 

10:30 Празник на коня „Тодорвден“  – квартал Бенковски

Район „Сердика“, СДВР и народно читалище „Георги Бенковски“ организират празник на коня „Тодоровден“.

Събитието ще започне в 10.30 часа на площада в кв. „Бенковски“. Състезанията ще се състоят на стадиона в кв. „Бенковски“ в 11.00 часа.Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда под патронажа на инж. Тодор Кръстев – кмет на Район „Сердика“.

11:00 Дълга „Семейна събота“ с „Лего“ работилница – Национален политехнически музей

 Дълга „Семейна събота“ с „Лего“ работилница очаква деца и родители от 11 до 15 ч. в Националния политехнически музей на ул. „Опълченска“ 66. Тя се организира с любезното съдействие на LEBGO българския „ЛЕГО“ клуб

11:00 Творческа работилница за мартенички – Столична библиотека пл. „Славейков“ – 4а

Във връзка с предстоящия 1-ви март, Детският център и сектор „Изкуство“ на Столична библиотека организират творческа работилница за мартенички. Каним всички деца, които желаят да се включат, за да помогнем на Баба Марта в подготовката за празника.

С това събитие Детският център ще открие своето ново творческо ателие и ще постави началото на поредица от различни инициативи, които ще имат за цел да стимулират и развиват творческия потенциал на децата.

 

16:30 Как работи театърът? – Театър „София“

„Репетиция на маса“ е събитие за деца, част от проекта на Театър „София“ „Как работи театърът?“ 2.

Репетиция… но на маса?! Да точно така! Всяка първа репетиция в театъра е на маса. Какво точно представлява тя, ще разберете чрез много смях и игри заедно с актьорите Илия Виделинов и Юлиян Рачков!
Те ще разкрият малко информация за това как започва процеса по създаване на театралната постановка. Ще разкажат и покажат на децата как се изгражда образ и как се определят характеристиките на героите – добри и лоши.

 

16:30 Детско суши шоу с Иван Звездев  – Mega Mall Sofia

Скъпи родители, детски център Capella Play и Мега Мол канят Вас и вашите деца на детско суши шоу! Ще се учим как се прави суши заедно с Иван Звездев. Очакват ви кулинарни надпревари и много награди!

 

17:30 Футбол Септември/сф/-Левски  Национален стадион „Васил Левски“