Предстоящи събития в София за събота 14 юли, 2018

events-in-sofia
Национален дворец на културата

Избрахме за вас интересни предстоящи събития в София за събота 14 юли.

9:00 часа –  Традиционно бягане „ 5км run” – Южен парк

За твоето участие на това 5 км бягане ще засадим дръвче или иначе казано колкото успешно финиширали участници в този ден – толкова на брой дървета ще бъдат залесени. Самото залесяване ще бъде тази есен и от сега каним всички участници да се включат като доброволци. В допълнение ще обявим мястото на залесяване и вида на дърветата.

Нещо повече: от управата на Южен парк имаме разрешение за засаждане на малка горичка на подходящо място в парка (до 20 бр. дръвчета), както и едно дърво в деня на това бягане след финала на 5kmrun.

Нашите най-малки участници на детското 2 км бягане NN Kids Run, също ще допринесат за окончателната бройка на засадените дръвчета, доведете ги и тях 🙂

От ЧЕЗ Електро България обещават много награди и изненади, а всеки който се регистрира за електронна фактура на място (моля носете си клиентски номер за целта), ще получи еко подарък. Защото колкото повече електронни фактури, толкова по-малко отсечени дървета.

Ела на 14 юли в Южен, RUN GREEN – DO GREEN: за повече дървета, за твоето дърво.

Регистраация на 5kmrun, тук: http://5kmrun.bg/reg_form.php

 

10:00 часа – Ден на отворените врати в Народното събрание

В деня на отворените врати в Народното събрание от 10 до 16 часа посетителите могат да видят оригинала на конституцията, приета от Седмото велико народно събрание на 12 юли 1991 г., както и фотоизложба със знакови моменти от гласуването на основния закон.

 

10:00 часа – Демонстрация на пожарна и специализирана техника – пл. „Княз Александър I Батенберг“

На пл. „Княз Александър I Батенберг“ софийските огнеборци ще отбележат 140 години от създаването на пожарната служба в София. В рамките на тържеството ще бъде демонстрирана пожарна и специализирана техника.

 

11:00 часа  „Топчовците и Димитър Бербатов“ – магазин „Kaufland” бул. „Ген. Тотлебен“ 36

Пригответе си слънчевото настроение, удобните спортни обувки и футболните си умения, защото тази събота Kaufland ви среща лично с Димитър Бербатов! 
Ден преди финала на Световното по футбол родната ни звезда ще раздаде 50-те официални топки на Мондиал 2018 на всички печеливши от играта на Топчовците. 
Освен това любимите на всички футболни герои са подготвили ден пълен с изненади и игри за всички възрасти. 
Затова отбележете в календара си 14 юли, 11.00 часа с удивителна и запомнете този адрес – бул. „Ген. Тотлебен“ 36, София.

Надяваме се, че всички гости на събитието ще се забавляват с подготвените игри и ще се насладят на интересен ден изпълнен с емоции.

13:00 часа – „Семеен ден с Tello”- Sofia Ring Mall

От 13 до 15 часа малки и големи ще могат да се научат безплатно да управляват супер дрона Tello. Домакин на „Семеен ден с Tello“ ще е Sofia Ring Mall. Дронът e много повече от модерна играчка – той има 14-ядрен процесор, много полетни функции и асистентни програми за допълнителна сигурност при полет. Със своята 720p HD камера дронът позволява да се гледа видео в реално време на смартфон с приложението Tello. Освен това той се управлява от смартфон или безжично, чрез Bluetooth дистанционно управление. За всички участници са предвидени куп приятни изненади. Необходима е предварителна регистрация тук.

 

14:00 часа – Детска Научна Работилница – Учебен корпус „Музейко“

Хималаите са най-високата планина на Земята, но това не е единственото, което ги прави толкова мистично и невероятно място. Те са дом на пъстра палитра от народи, които са вплели планината в своите митове, легенди, вяра и традиции. Надяваме се чрез тази работилница да успеем за миг поне да пренесем децата в това толкова красиво място. Разбира се, всяко дете ще изработи макет на планината, който ще може да занесе у дома.
Каква е била науката в Древен Египет? Страх ли те е от мумии, а искаш ли да се направиш на мумия? Ела тази събота, за да видиш в какво са вярвали древните хора и какви опити са правили! Записване на: hello@geograf.bg, тел. 0893340133 

 

18:00 часа – Sprite Urban Fest Sofia  – Паметник на Съветската армия

След Бургас и Пловдив, Sprite Urban Fest идва в София. На 14-ти юли ще сме в градинката пред Паметника на Съветската армия, позната още като Княжеска градинка. 

Приготвили сме нова доза графити демонстрации и работилници с райтърите KONTE, JASIR, MODE, JahOne и TASK. ElectricForce Crew отново ще покажат, че брейк танците не са толкова трудни, колкото изглеждат и ще поканят всички желаещи да се включат в уъркшопа им. Freerun Bulgaria пък ще демонстрират, че придвижването из градската джунгла може да бъде бързо, вдигащо адреналина и забавно.

Момчетата от Five High skatepark ще демонстрират триковете си на специално изградения за феста мобилен скейт парк и гарантираме, че ще има достатъчно място да се развихрят всички скейтъри, ентусиасти с байкове, скейтове и ролери, както и паркур маниаци.

SkilleR, Jahmmi Youth и DJ Akasha (Aneliya Akasha Ichova) пък ще се погрижат за високия музикален градус на събитието. 

На място ще има награди, студен освежаващ Sprite с вкус на лимон и лайм и много добро настроение   

 

20:00 часа – Музика под звездите – Двореца Врана

Златна селекция от популяни произведения от мюзикъли ще е акцентът в програмата, изненадата ще дойде от интерпретациите на 3 емблематични български фолклорни произведения. Красивите гласове на дамската формация „Bella Voce” и вокален ансамбъл “Славяни” ще представят откъси от мюзикълите “Уестсайдска история”, “Цигулар на покрива”, “Фантомът на операта”, операта “Дон Жуан” и др.
Със специалното участие на струнен квартет на Софийската филхармония в състав:
Павел Златаров
Кирил Минов
Милена Златарова
Иван Лалев

Програма:
1. Дафино вино – музика Добри Христов.
2. Brindisi – Bella voce
3. I Feel Pretty – от мюзикъла Уестсайдска история, музика Ленард Бърнстейн
4. Matchmaker – ансамбъл от мюзикъла Цигулар на покрива, музика Джери Бук
5. Grazie agl’inganni tuoi, музика В. А Моцарт 
6. Saper vorei che m’ami – музика Салиери
7. Дует на Церлина и Дон Жуан – от операта „Дон Жуан“ на Моцарт
8. Toonight – дует на Мария и Тони от мюзикъла Уестсайдска история, музика Ленард Бърнстейн 
9. Добре дошъл – музика Александър Бръзицов, текст Матей Строянов 
10. All I Ask Of You – дует на от „Фантомът на операта“, музика Ендрю Лойд Уебър 
11. You Raise Me Up – музика Сикред Гардън (Ролф Ловланд) 
12. Бре, Петрунко – обработка Филип Кутев
13. Тръгнала е малка мома – обработка Стефан Кънев
14. Sunset, Sunrise – ансамбъл от мюзикъла Цигулар на покрива, музика Джери Бук