ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 23 ДЕКЕМВРИ – 01 ЯНУАРИ

events-in-sofia
Национален дворец на културата

/23 декември – понеделник/

Фантастичният разказвач и ненадминат шоумен Брус Дикинсън ще превземе зала 1 на НДК на 23 декември от 20:00 ч. Собственото шоу на Дикинсън „За какво служи този бутон – Вечер – разговор с Брус Дикинсън“ ще представи завладяващи истории, както само той умее. Подарете си една незабравима вечер с невероятното шоу на Брус.

Мултимедиен концерт-спектакъл под наслов „Песента на ветровете” по идея и музика на Петър Дундаков ще зарадва ценителите на музиката в Театър Азарян на 23 декември от 19:00 ч. Събитието е част от програмата на Новогодишен музикален фестивал и представлява цикъл от пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма, вдъхновени от метафората н „вятъра”. Спектакълът обединява съвременна класическа музика, джаз, фолклор, “narrative music”- театрална и филмова музика, представени като
различни състояния и картини, обединени в една музикална цялост.

Коледен фолклорен концерт ще изнесе ансамбъл „Росна китка” на 23
декември от 18:00 ч. в кино „Люмиер Лидл”.

/27 декември – петък/

Ицо Хазарта ще предизвика истинска буря от емоции в зала 1 на НДК на 27 декември от 20:00 ч. Шоуто носи тематичното заглавие „Опознай Ицо преди да съдиш Хазарта”, а по време на концерта Ицо ще изпълни свои популярни песни. На сцената ще се качат още изпълнители, сред които Белослава, Бобо и други.

Концертен запис от гостуването на Виенската Филхармония с диригент Херберт фон Караян от изпълнение в зала 1 на НДК от 1983 г. ще зарадва почитателите на музикалното изкуство в кино „Люмиер Лидл” на 27 декември от 19:00 ч. Събитието е част от Новогодишен музикален фестивал.

/28 декември – събота/

На станалия вече традиционен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 –ми декември от 19:00 часа ще звучат най- популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от класическата оперета. Тази година те са разделени в четири отделни блока, в които ще видим най-доброто от Калман, Лехар, Офенбах и Щраус, изпълнени от солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Новогодишен музикален фестивал ще зарадва малки и големи с Новогодишен концерт за квартет – Матине за деца и възрастни. С участието на: Струнен квартет КласикАрт, Виктория Василенко – пиано, Сара Чакърова – ударни инструменти. Подарете си незабравим коледен подарък на 28 декември от 11:00 ч. в кино „Люмиер Лидл”.

Още едно събитие от програмата на Новогодишен музикален фестивал ще се състои в кино „Люмиер Лидл” на 28 декември. Концертен запис от Оперен рецитал на Мирела Френи и Николай Гяуров ще бъде прожектиран от 18:00 ч.
Участват Оркестър и хор на Софийската опера и балет, а диригент е Емил Чакъров.

/29 декември – неделя/

„Кралят елен” – трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци ще можете да гледате на 29 декември от 19:00 часа в Театър Азарян.
Сценична версия и постановка са дело на Анастасия Събева.

Новогодишен музикален фестивал представя запис от спектакъла „Дон Карлос”– опера от Верди, на Парижката национална опера със солисти Соня Йончева, Йонас Кауфман, Елина Гаранча, Илдар Абдразаков, Людовик Тезие, Дмитрий Белоселский и др. Диригент е Филип Жордан, а режисьор -Кшищоф Варликовски. Прожекцията ще бъде в кино „Люмиер Лидл” на 29 декември от 17:00 ч.

/ 30 декември – понеделник/

На 30 декември от 18:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще можете да се
насладите на концертния запис на световно известното оперно-поп трио Il Volo.
Джанлука Джинобле, Иняцио Боскето и Пиеро Бароне изпълняват едни от най- популярните класически италиански, испански и английски песни, с които пленяват публиката от „Be my love “, до „La nave del olvido“ и „Arrivederci Roma“. Веднага след голямото им турне в Япония, Ню Йорк, Лондон, Москва и цяла Европа, включително и в България, продуцентите на трио Il Volo пускат по кината концертен запис на участието им в Матера – Европейска столица на
културата 2019 като жест към техните многобройни фенове.

/31 декември – вторник/

ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще предложи на своите посетители различни уникални усещания и преживявания на 31 декември, феноменални декори, вълнуващи семплинги, свежи напитки, горещи танци и раздвижваща кръста страст с Новогодишното парти „Маскарад”.
Събитието е с начален час 22:00 ч.

/01 януари – сряда/

„Вдъхновени от зимата“ е темата на Празничния новогодишен концерт, който по традиция се провежда в първия ден от Новата година – 1 януари от 18:30 часа в зала 1 на НДК. В програмата са включени произведения вдъхновени от зимата, като валсовете „Кънкьорите” от Емил Валдтойфел и „Снежинки” от Жак Офенбах; Романс от „Виелицата” на Свиридов, „Ледената девойка” на Григ,
бърза полка „Зимно настроение” от Йозеф Щраус и др. В първите часове на Новата година по традиция ще бъдем и с най-добрите музиканти на столичните оркестри в лицето на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент маестро Емил Табаков. Заповядайте, за да дадем подобаващ и успешен старт на новата 2020 година.