Предстоящи събития за събота 10 март, 2018

events-in-sofia
Национален дворец на културата

Избрахме за вас няколко събития, за утре събота 10 март.

08:00 Зоопарка в София вече е отворен

Скъпи приятели,

С радост Ви съобщаваме, че съгласно Протокол № 159
/ 09.03.2018 г. издаден от комисия на ОДБХ – София, от 10.03.2018 г. (събота) Зоологическа градина София ще бъде отворена за посетители!

Работното ни време е от 8:00 до 17:00 часа, билети може да закупите до 16:00 часа.

Заповядайте, очакваме ви!

 

09:00 Изложба – Техниката у дома през първата половина на XX век  Национален политехнически музей

Пералня с ръчно задвижване, шевна машина, работеща на същия принцип, с възможност за оверлог и тегели напред и назад, чугунена тенджера под налягане, един от първите модели електрически самобръсначки в комплект с уред за заточване на ножчетата. Това са само част от експонатите в изложбата „Техниката у дома през първата половина на XX век“

10:00 Grand Chocolate Festival 2018  Интер Експо Център

Grand Chocolate Festival е изложение за шоколад и шоколадови продукти в различни категории: ръчно-правен шоколад, шоколадови бонбони, фабричен шоколад, био шоколад, кремове, торти, петифури, печива и сладки от шоколад, сладкарски изделия, съпътстващи продукти като кафе, чай, СПА терапии с шоколад, книги за шоколада и други. Ние искаме да създадем един неповторим шоколадов свят, в който посетителят ще види своя любим шоколад във всякакви негови приложения. 

Събитието е арена, на която производителите могат да се срещнат със своите клиенти и да им покажат своя асортимент, да разпространят своите послания и да разкажат за своите бъдещи насоки. Вярваме, че ще отговорим на всички вкусове и изисквания, тъй като изложителите ще покажат най-разнообразни идеи, осъществени от шоколад! 

 

10:00 Откриване на FOX book café  ул. „Уилям Гладстон“ 32

Откриването ще започне в 10:00 и ще продължи цял ден. Заповядайте на първия ден на един вълшебен свят на книги, лисици, кафе, вино, култура, изкуство и творчество! Всички лисици, лисугери и малки лисичоци и лисички и технте приятели са добре дошли! 
Имаме детски кът 😊
Програма (ще бъде обновявана): 
14:00 Изложба на фотографии на Доминик Поут (Англия)
Спиращи дъха динамични образи, които показват красотата, чара и магията на зимна София.
16:00 „Книгите, без които не мога“ – Петър Чухов
Талантливият автор на хайку ще представи 40 заглавия, които са докоснали душата му и които са от особено значение за него.
19:00 Жива музика! Интересна формация от трима лисугери 💛
В купона за откриването на Fox book café ще се включи трио музиканти. Саксофонът на Стефан Здравески ще ви омая с джазовия си тон. Компания ще му правят басът на Влади Михайлов и китарата на Борислав Илиев, познати от формациите Ginger Groove и Para Hot Jazz. Суингът ще се лее като уиски, а режимът няма да е сух!

10:00 Междурнародно изложение Българска строителна седмица – Интер експо център

Българска строителна седмица е едно от най-очакваните събития през годината, тъй като обединява на едно място фирми производители или вносители на строителни материали, машини, техника и технологии, дограма и врати, химически продукти, топло- и хидроизолации не само от България, но и от цяла Европа. На площ от над 5000 кв.м  може да намерите представители от България, Германия, Румъния, Турция и Гърция. Toва превръща изложението в своеобразна платформа за представяне на иновациите в бранша, заздравяване на търговските отношения с настоящите партньори в бизнеса и създаване на нови контакти със строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и проектанти, търговци и дистрибутори на материали и техника, инвеститори, строителни експерти. 

11:00 Безплатно обучение по народни танци – Магазин Декатлон (Подуяне)

Клуб „Хороводец“ ще учат всички желаещи на различни български народни танци. Участието е безплатно и не изисква предварителна подготовка, само регистрация тук.