Първият хипермаркет на дрехи се провежда на Женския пазар този уикенд

zenski-pazar-sofia

Тази събота и неделя, 2 и 3 октомври, на Женски пазар ще се проведе втория WEEKEНД ПАZAR от 10:00 до 19:00 часа на отделно обособена търговска зона с вход откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий. Първото издание беше посетено от над 2500 души. Идеята на Пазари Възраждане ЕАД, организатор на WEEKEНД ПАZAR, е всяка събота и неделя на емблематичния за столичани Женски пазар да има подбрана селекция български производители и търговци, ресторантьори, фермери, пивовари, производители на цветя, книжни издателства, съвременно българско изкуство и млади таланти, музика и приятна атмосфера. Събитието се организира и с подкрепата на Столична община.

Този WEEKEНД ПАZAR ще е с фокус върху „зелената мода“.  Магазинът за втора употреба дрехи FREA ще организира своя първи FREA Хипермаркет, който ще завземе терасата пред галерия „Сердика“ на Женски пазар. Ще бъде показана специална колекция от селектирани винтидж облекла и „second hand“ находки, плетива, авторски бижута и заедно с популярни лица из социалните мрежи ще бъде промотиран устойчивия модел на пазаруване с по-малко вреда за природата. 

Към 20-те изложители, които вече традиционно ще участват на WEEKEНД ПАZAR се прибавят и още.  Черноморски улов ще преобърнат представите ни за българската черноморска храна. Старата фурна ще ни радват с изпечени на пещ ядки, което е и тайната им за неповторимия вкус на всичко, което приготвят. Шарената каравана на Fallero bar за лимонади ще предлага безалкохолни и алкохолни коктейли, както и вкусен течен шоколад. Ще имаме и гост-изложител – натуралния мед на Honey Talks.

И този уикенд, онлайн бутикът epoque.bg ще е на WEEKEНД ПАZAR със своите винтидж находки, а платформата КупиИзкуство.БГ ще предлагат селекция авторски картини на български художници. ресторант “Космос” и L’instant Catering отново ще са там, магазин “Дюкян Меломан”, Stinky Socks също – със своята колекция чорапи, а Mastercard®TasteBox by André & DiVino ще предлагат българско вино от селектирани изби. Магазин Ocha.bg , Пивоварна Казан Артизан и бар Caldo също ще откриете и този уикенд, както и издателство “Рибка” и цветният кът на Тодор Манушев. Подбраните и разнообразни български продукти ще могат да се закупят отново във фермерския магазин на “Женски пазар”.

Търговците и производителите в WEEKEНД ПАZAR ще бъдат разположени на обособена пазарна зона, която ще обхваща територията под галерия Сердика и няма нищо общо с пазарната площадка на Женски пазар. Входът ще бъде от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Посетителите ще заплащат символичен вход от 2 лв., който ще отива за подкрепа на български артисти и млади музиканти, участници в културната програма на WEEKEНД ПАZAR, както и за българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата КупиИзкуство.БГ и чрез галерия Сердика.  Миналият уикенд посетителите се наслаждаваха на живото изпълнение на дуото Sofia Streets – Магдалена Петрович (виолончело)  и Виктор Самсонов (китара), а тази събота и неделя ще има пъстра палитра от гост диджеи.

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД уверява, че в зоната на WEEKEНД ПАZAR ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за превенция на COVID 19.