Парк „Врана“ се превръща в мащабна светлинна арт инсталация

park-vrana
Снимка: Urban Creatures

От 9-ти до 11-ти септември парк „Врана“ се превръща в мащабна светлинна арт инсталация

От 9-ти до 11-ти септември парк „Врана“ се превръща в мащабна светлинна арт инсталация. За единадесетото издание на проекта за градско изкуство Urban Creatures, който е част от Календара на културните събития на Столична община, ще бъде създадена мащабна светлинна инсталация, която слива в едно светлина, музика, природа и технология.

В рамките само на 3 вечери, от 20:00 до 24:00 часа, на площ от 100 000 кв. м. жителите и гостите на София ще могат да се потопят в реалност като никоя друга.Sofia Lights е замислено като едно от малкото събития в София, което да бъде приятно, забавно и достъпно едновременно и за родители и за деца.За 10 години Urban Creatures извървя дълъг път – от коритото на Перловска река в Подуяне до изящни стенописи в сърцето на София.“Urban Creatures не спира да се развива и да търси нови начини за изразяване и общуване с хората. А в днешния ден, можем със сигурност да кажем, че хората в големия град се умориха. Умориха се от виртуалния свят и дигиталните комуникации, от липсата на близък контакт с близки и приятели, от негативните емоции и от липсата на допир с природата.Затова през 2021 създаваме Sofia Lights като сливаме изкуство, технологии и природа в едно уникално преживяване на открито. Преживяване, което не е правено никога до сега и ще продължи само 3 вечери.Целта ни е в последните дни на лятото да дадем възможност на жителите и гостите на София да преживеят нещо зареждащо и релаксиращо, точно преди да започне учебната година и да стартира отново лудото ежедневие, което толкова добре познаваме.” – Ясен ГешевПрез 2021 година основателят на Urban Creatures Ясен Гешев ще излезе от сянката на продуцент и ще застане пред публиката като автор на Sofia Lights.***


ЛОКАЦИЯ

Парк „Врана“бул. “Цариградско шосе” 381Източен вход, от към стопанство Врана
(НЕ този на бул. „Цариградско шосе“)До парк „Врана“ можете да стигнете с кола или с автобус номер 505,
който тръгва от Орлов мост.График на автобус 505
09,10,11 септември
тръгване
[ 1 ] спирка Орлов мост
[ 2 ] спирка Парк Музей Врана[ 1 ] – [ 2 ]
19:20 – 19:55
20:25 – 21:00
21:30 – 22:05
22:35 – 23:10
23:40 – 00:15GOOGLE MAPS LINK:
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit…

Упътване:
Ако се идва с кола от София първоначално се пътува в посока Пловдив по булевард Цариградско шосе и на детелината с околовръстния път се завърта обратно в посока София, след което се прави десен завой, указан с кафява табела за “Парк-музей Врана”.


ПЕРИОД

9, 10 и 11 септември 2021Начало: 20:00 часаКрай на продажба на билети: 23:00 часаКрай: 24:00 часа***ВХОДДеца от 0 до 3: безплатноДеца от 3 до 18: 5 лв.Възрастни: 10 лв.Инвалиди: безплатно* Продажба само на място, заради непредвидимата обстановка с Ковид-19***За да бъде изживяването максимално приятно за вас, моля да имате предвид следното:1. Парк „Врана“ е творба на пейзажното парково изкуство, чиято история продължава вече повече от 120 години.2. Моля, да уважавате парка и растителните видове в него – не късайте, не чупете, не се катерете и не замърсявайте. Не хвърляйте фасове, спазвайте правилата на парка!3. Подходящото облекло за вечерно преживяване в парка е: дълги ръкави и панталони, затворени обувки.4. Ще бъдете сред природата, затова препоръчваме ползването на репелент по ваш избор.5. Родителите носят пълна отговорност за децата си и трябва да следят през цялото време къде се движат те.6. В парка има езеро. Движете се с повишено внимание около него.7. Забранява се преминаването отвъд загражденията и сигналните ленти на цялата територия на парка.8. Ако желаете можете да си носите фенерче, което да ползвате само при нужда.9. Пазете елементите от светлинната инсталация. Всеки, който опита да повреди или вземе някой от елементите, ще носи отговорност за действията си.10. Моля, спазвайте актуалните мерки за физическа дистанция и ако има струпване на хора извън вашето непосредствено обкръжение, препоръчваме да носите маска.11. Посещението на парка с домашен любимец е забранено.