Откриват коледни фермерски пазари в София

koleden-bazar-severen-park

Български фермерски съюз и Централен кооперативен съюз откриват поредица от Коледни фермерски базари в София. В тях ще участват членове на двете организации с произведени от тях продукти. Първият базар ще се състои на 14 и 15 декември на ул. „Г. С. Раковски“ № 99, пред сградата на Централен кооперативен съюз, в София.

Вторият базар – на 16 и 17 декември, на бул. „Никола Мушанов“ №116. За децата също е помислено, като на 16 декември ще има детско парти с подаръци и Дядо Коледа. Следващите две мероприятия са планувани от 18 до 22 декември отново пред сградата на Централен кооперативен съюз.

На посетителите и участниците ще се предлагат различни кулинарни изкушения, напитки, автентични фермерски продукти, забавни томболи. Всички пазарували над 50 лв. ще участват в томбола с подаръци.

Най-важна и основна цел на Коледните фермерски базари е подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, което освен чрез активен диалог с институциите в национален и европейски мащаб, следва да бъде постигнато най-вече чрез осигуряване на възможности за реализиране на продукция на местно и регионално ниво, каквато ще им бъде предоставена, заяви Георги Стоянов, председател на съюза.